"Doğumdan ölüme kadar örnek bir belediyecilik anlayışı ortaya koyuyoruz"

"Doğumdan ölüme kadar örnek bir belediyecilik anlayışı ortaya koyuyoruz"

Mezarlıklar Müdürlüğünün ‘Halka hizmet Hakka hizmettir’ anlayışını şiar edinmiş bir yönetim anlayışı ile vatandaşların taleplerini sürekli ön planda tutarak özenle ve titizlikle çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İlçe halkımızın en zor anında yanında olmayı başararak örnek bir yönetim anlayışı sergileyen Mezarlıklar Müdürlüğü vasıtası ile vatandaşlarımıza bir nebzede olsa katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerekli özen ve itinayı göstererek sosyal belediyeciliğin gerektirdiği tüm imkanları kullanarak vatandaşlarımıza katkı ve destekte bulunuyoruz” dedi. 

CENAZE VE DEFİN HİZMETLERİ 


İnegöl Belediyesi olarak insan odaklı çalışma prensibiyle doğumdan ölüme kadar örnek bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduklarını belirten Başkan Aktaş; “Bu anlayışla hizmetlerini yürüten Mezarlıklar Müdürlüğümüz nitelikli personeli ile görev alanı içerisinde, cenazeyi evden veya hastaneden alarak, cenazeyi defnetmeye hazırlama işlemlerini gerçekleştirmek üzere müdürlüğe naklini sağlamak, mezar kazmak ve mezar tahtası temin etmek, cenazeyi helallik almak için ikamet ettiği adrese, akabinde cenaze namazının kılınacağı camiye ve nihai olarak defin edileceği mezarlığa naklini sağlayıp defin işlemini gerçekleştirmek, talep olması halinde Bursa ve çevre ilçelere cenaze nakli yapmak ve uzak illere nakli hususunda Bursa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapmaktadır” dedi.

TAZİYE ZİYARETLERİ  


İnsanların mutlu günlerinde olduğu gibi en acılı günlerinde de onlarla beraber olarak, onların sıkıntılarını hafifletmeye çalıştıklarını belirten Aktaş, “2016 yılı içerisinde Mezarlıklar Müdürlüğümüz bünyesinde 846 erkek ve 731 kadın toplamda 1577 gasil ve kefenleme işlemi yapılmıştır. Ayrıca aynı yıl içerisinde İlçemiz genelinde vefat eden 1018 kişinin yakınlarına taziye ziyareti gerçekleştirilmiştir. Taziye ziyaretleri yapan birimimiz ziyaret esnasında belediyemiz adına hediyesini takdim ediyor. Ve beraberinde de dini ve kültürel dokuya uygun olarak bir hasbihal yapılıyor. Ziyaret sırasında vefat eden kişi için dua okunuyor. Ondan sonra da ziyaret sona eriyor. Ola ki durumu müsait olmayan, ziyareti kabul etmeyenler de olabilir. Zaten ön görüşme esnasında da bunu bildirirlerse de ziyaret gerçekleştirilmiyor. Ben de kendim mümkün olduğunca cenazelere iştirak etmeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.

“BİZLER ÖLÜMÜN BİR YOK OLUŞ DEĞİL, BİR VUSLAT OLDUĞU İNANCINDAYIZ” 


Bizler ölümün bir yok oluş değil, bir vuslat olduğu inancında olan insanlarız diyen Aktaş, “Müdürlüğümüz vatandaşlarımızın bu acılı günlerinde en iyi şekilde koordine olarak nitelikli ve etkin bir şekilde hizmetlerini yürütürken, ülkemizde birçok belediyenin ücret karşılığında verdiği bu hizmetleri belediyemiz ücretsiz vermektedir.”

“2016 yılı içerisinde evde gerçekleşen vefat sonucu belediyemizin anlaşmalı olduğu sağlık kuruluşu hekimlerince müdürlüğümüzde 214 erkek 192 kadın toplamda 406 vefat için ölüm bildirim formu da düzenlenmiştir. Ayrıca ilçemiz dışına 107 kadın 139 erkek toplamda 246 cenaze nakil işlemi gerçekleştirilmiştir. Bunun yanında mermer veya muhtelif malzeme ile mezarlarını tanzim etmek isteyen 124 vatandaşa mezar tanzim belgesi verilerek, mezarlıklar yönetmeliğine uygun olarak mezar tanzimlerini yapmaları da sağlanmıştır” dedi.

Aktaş son olarak, “Mümkün olduğu kadar insanların hayatını kolay kılmaya çalışıyoruz. İnegöl Belediyesi olarak insanımıza yönelik yaptığımız yatırımlarla daima halkımızın yanındayız. Sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getirmeye bundan sonrada devam edeceğimizi buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. 7/24 insan odaklı hizmet anlayışı ile yeniliği yakalamış ve çağın gereklerine göre etkin ve verimli bir şekilde hareket eden bir belediye olarak vatandaşlarımızın iyi gününde ve kötü gününde yanında olarak onların mutlu bir yaşam geçirmelerini sağlamak için hizmet seferberliğine aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.