DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI YILIN İLK KONSERİNİ İZMİR’DE VERDİ

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI YILIN İLK KONSERİNİ İZMİR’DE VERDİ

Türkiye’nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), kuruluşunun 10. yılında İzmirli müzikseverlerle buluştu.
Yurt içi ve yurt dışında verdiği önemli konserlerle adından söz ettirmeye devam eden DÇSO, bu yıl gerçekleşecek ilk konserlerinde ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın’a eşlik etti. DÇSO, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde verdiği konserde genç - yetişkin her yaş aralığından müzikseverin ilgisini çekti.
Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Rengim Gökmen’in üstlendiği ve yaklaşık 90 öğrenciden oluşan DÇSO, çok sesli evrensel sanat müziğinin değerlerini genç nesillere yine çocuklar ve gençler aracılığıyla ulaştırmayı amaçlıyor.
Yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen 54 konserle 60 bini aşkın dinleyiciye ulaşan DÇSO, bugüne kadar dünyaca ünlü piyanistler Fazıl Say ve Gülsin Onay, ünlü keman virtüözü Alexander Markov, efsane gitarist José Maria Gallardo Del Rey gibi birbirinden değerli sanatçılarla sahne aldı.
Konser sırasında İzmirli müzikseverlere; Pyotr İlyiç Çaykovski’nin 5. Senfonisi ile Ulvi Cemal Erkin’in Keman Konçertosu’nda oluşan seçkin bir repertuvar sunuldu.