Doka’dan Mühendislerin İnavasyon Ve Arge Çalişmalarina Destek

Doka’dan Mühendislerin İnavasyon Ve Arge Çalişmalarina Destek

Trabzon Teknoloji Geliştirme Merkezi bünyesinde inovasyon ve arge çalışmalarını geliştirmek amacıyla mühendislere yönelik olarak teknik destek projesi Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası il Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında imzalandı.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı binasında imzalanan protokolde konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile yenilenen teknik destek projesi kapsamında mühendislere sağlanan uygulamalı eğitim ile bölgedeki inovasyon ve Ar-Ge çalışmaları ile insan kaynaklarının geliştirildiğini kaydetti. Hacısalihoğlu, Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi TEKNOKENT bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TTSO İnovasyon Eğitim Merkezinde mühendislerin projelerine altyapı oluşturan uygulamalı eğitimler verildiğini belirtti. Hacısalihoğlu, “Bu sayede bölgedeki mühendislerimizin yüksek teknolojik ürünler üretilmesi konusunda geliştiriyoruz” diye konuştu.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım da, bölgemizde inovasyon ve beraberinde biyoteknoloji merkezinin birlikte düşünüldüğünü ve yürütüldüğüne vurgu yaptı. Bu projelere altyapı oluşturmak için eğitimlerin çok önemli olduğunu kaydeden Kaldırım “Teknik destekler, teknik personelin yetiştirilmesi yani insan kaynağının yetiştirilmesi için çok önemlidir” dedi. Kaldırım, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen faaliyet kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi’nin projesi kapsamında işbirliği yapılarak fiziki altyapının tamamlanmaya çalışıldığını aktardı.
Bu projenin sadece bölgenin değil, Türkiye’nin de ufkunu açacak bir proje olduğunu kaydeden DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, “Yürütülen bu proje içerisinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olması çok önemlidir. Türkiye’nin ufkunu açacak bir proje ve dolayısıyla Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na böyle bir projeden dolayı teşekkür ediyorum. En kısa zamanda hem inovasyon hem de biyoteknoloji merkezimizin hayata geçmesi ile bölgemiz ciddi bir kazanım elde etmiş olur” şeklinde konuştu.