Doktor Adayları ‘beyaz Önlük’ Giydi

Doktor Adayları ‘beyaz Önlük’ Giydi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri için ‘Beyaz Önlük’ giyme töreni düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi B salonunda düzenlenen törene Vali Mustafa Hakan Güvençer, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Nejdet Koparan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, Kamu Hastaneleri Birilği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, Tıp Fakültesi Dekan ve öğretim üyeleri ile öğrencilerin velileri katıldı.
Törenin açılışında konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Aydoğan, 2006 yılında başlayan Tıp Fakültesi kurma çalışmaları sonrası 2011 yılında öğrenci alımına başlandığını söyledi. Aydoğan, “Bu eğitim ve öğretim yılında 75 öğrenci alımı yaptı ve Tıp Fakültemizin öğrenci sayısı 220’ye ulaştı. Öğrenci dağılımına baktığımızda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültemizi en çok tercih eden bölge Ege Bölgesi ve Akdeniz bölgesinden. Bu dönem Fakültemizde 76 akademik personel görev alacak. Fakültemizin bu yıl sonunda tamamlanacak Morfoloji binası yaklaşık 23 bin m2 kapalı alana sahip. Eğitim ve Araştırma hastanemiz de 2 yığl sonunda tamamlanarak hizmete girecek. İnşaatlar bittiğinde hem hasta açısından, hem yatak kapasitesi açından Muğla ve bölgenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak” dedi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, “Üç meslek grubu cübbe giyer. Hakim, Savcı ve avukatlar, Din görevlileri ve üniversite hocaları. Üniversite hocaları, her türlü düşünceden, öngörüden, siyasi ve yerel otoritelerden her türlü telkinden uzak durarak cübbeyi giydiği zaman sadece bilimin rehberliğinde düşünür ve karar verir. Amaç doğruyu bulmak ve doğruyu yakalamaktır. Bilim insanları yeni bilim üreterek, doğruları bularak insanın hayatına daha kaliteli bir düzen vermeye çalışırlar. Beyaz önlük, adı üstünde beyaz ve lekesiz, kötün düşünmeyen demektir. Bugün Tıp Fakültesi öğrencilerimiz yeni bir hayata adım atıyorlar. Bu meslek kutsal bir meslek. Anneler babalar bugünden itibaren artık çocuklarınız bizlere emanet” dedi.
Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, sağlık konusunun bir insanlık meselesi olduğunu belirterek, “Şunu gururla söyleyebilirim ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğundan bu yana aldığı mesafe ile pek çok konuda dünya standartlarını yaklaşmış durumdadır. Güçlü devlet her şeyden önce vatandaşının can güvenliğini ve can güvenliğine bağlı ruh, zihin ve beden sağlığını eksiksiz koruyabilen devlettir. Sağlıkta fiziki yapılar, teknolojik standartların yanı sıra, iyi hekimler yetiştirmek artık bizim hedefimizdir ve bunu da devletimiz sunuyor. Bugün bizler bu öğrencilerimize sadece beyaz önlük giydirmeyeceğiz. Beyaz önlük ile beraber çok ciddi bir sorumluluk da yükleyeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan 1. Sınıf öğrencilerinin beyaz önlükleri protokol tarafından giydirildi.