Doktoru bıçakladı, ambulans şoförünün yüzünü ısırdı!

Doktoru bıçakladı, ambulans şoförünün yüzünü ısırdı!

 Olay, İlkadım ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun 112 Acil Servis 2 Nolu İstasyonu'nda görevli ambulansa kalp krizi ihbarı yapıldı. Kısa sürede ihbar edilen adrese ulaşan sağlık ekipleri hastayı ambulansa aldıkları sırada alkollü olduğu ileri sürülen hasta yakını Hanifi K., ambulansa binmek istedi.
Hastanın annesini ambulansa almalarına rağmen alkolü olan Hanifi K.'yi ambulansa alamayacaklarını söyleyen Doktor Tuncay Yazıcı (35) ve ambulans şoförü Cemal Aşkar (47) bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradı. Doktor Tuncay Yazıcı hem bacağından bıçaklanarak hem de darp sonucu, ambulans şoförü Cemal Aşkar ise hem darp edildi hem de saldırgan tarafından yüzü ısırılarak hastanelik oldu. Ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralı doktor ve ambulans şoförü tedavi altına alındı. Meslektaşların saldırıya uğraması üzerine büyük üzüntü yaşayan 112 çalışanları hastaneye akın etti. 112 Asil Servis Başhekimi Dr. Barış Çankaya ile Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi Başkanı Erdoğan Çakmak hastaneye giderek yaralılar ile görüşüp bilgi aldılar.
Yaralı Doktor Tuncay Yazıcı ve ambulans şoförü Cemal Aşkar bıçaklı saldırganın elinden canlarını zor kurtardıklarını söylediler.
Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, sağlık çalışanlarına yönelik çirkin saldırıların biran önce durdurulması için gerekli caydırıcı önlemlerin alınmasını isteyerek, sağlıkta şiddetin her geçen gün arttığını ifade edip adli ve idari mercileri göreve davet etti. Polis, doktor ve ambulans şoförünü yaralayan Hanifi K.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.