Doktoru Linç Edilmekten Hastaları Kurtardı

Doktoru Linç Edilmekten Hastaları Kurtardı

Adana’da Kobani’yi bahane ederek izinsiz gösteri yapan kişiler bu kez bir doktoru darp etti. Linç edilmek istenen Adana Seyhan Dağlıoğlu Aile Sağlığı Merkezi (ASM) doktorlarından Kaner Güllendi’yi hastaları kurtardı.
Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde tedavisi yapılarak gözlem altında tutulan Dr. Kaner Güllendi yaptığı açıklamada, ASM’den çıktığı sırada bir grup göstericinin arkadan saldırdığını ifade etti. Dr. Güllendi, “Bilgisayarımı almak için ASM’ye gelmiştim. Eli silahlı, yüzleri puşili sadece gözleri görünen grup beni darp ederek otomobilimi ve bilgisayarımı aldı. Arkamdan bana vurmaya başladılar. Beni tanıyan hastalarım ’bu bizim doktor’ diyerek göstericilerin elinden beni aldı. Motosikletleriyle karakola kadar bana refakat edip, getirdiler. Polislerle geldiğimizde arabamın alev alev yandığını gördüm. Bilgisayarımda param parçaydı. TOMA’lar arabamı söndürdü ama artık kullanılamaz haldeydi. Aldığım darbeler sonucu başım ve boynumda çok büyük ağrılar var. Gerekli röntgen ve tomografiler çekildi, sonucunu bekliyoruz” dedi.
İlk müdahaleyi yapan Acil Uzmanı Dr. Tekin Müjde, baş ve boyun travmalarından dolayı Dr. Kaner Güllendi’yi gözlem altında tuttuklarını belirterek bu tarz olayların tekrar yaşanmamasını diledi.
MESLEKTAŞLARINDAN GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ
Dr. Kaner Güllendi’nin saldırıya uğradığını öğrenen Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Özalevli, Dr. Ahmet Suntur, Dr. Kasım Mungan ile Dr. Ali İhsan Ökten ‘geçmiş olsun’ dileklerini sunmak ve meslektaşlarının yanında olmak üzere Güllendi’yi ziyaret etti.
Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, “Hiç kimse kendi hak ve özgürlükleri için başkasının hak ve özgürlüğünü gasp etmemeli. Sağlıkta şiddete her boyutuyla karşıyız. Hekimler dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet ayırt etmeden hastalarına bakıyorlar. Bizim her zaman hastalarımızın yanında olduğumuzu bilen insanlar bugün saldırıya uğrayan meslektaşımıza sahip çıkıp, hayatını kurtarmışlardır. Vatandaş hekimlerini koruyacak ki hekimleri de onlara bakabilsin” diye konuştu.