Dokuma, Kapılarını Resim Ve Heykel Çaliştayi İle Halka Açtı

Dokuma, Kapılarını Resim Ve Heykel Çaliştayi İle Halka Açtı

Kepez Belediyesi, 11 ülkeden 40’ya yakın sanatçının katıldığı Uluslararası Resim ve Heykel Çalıştayı ile yıllardır atıl halde duran Dokuma İplik Fabrikası’nı, Antalya yaşamına kazandırdı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kendisinden önceki dönemde üst kullanım hakkı ihalesiz bir şekilde özel bir şirkete verilen, yargı kararıyla tahsis işlemi iptal edilen ancak hukuki sürecin devam ettiği Dokuma İplik Fabrikası’nı, Antalya’ya kazandırma girişiminde ilk adımı attı. Kepez Belediyesi’nin, 1.’sini düzenlediği Uluslararası Resim ve Heykel Çalıştayı’na Dokuma İplik Fabrikası ev sahipliği yapıyor.
Kepez’de uluslararası resim çalıştayı
Kuruatörlüğünü Dr. Melek Günbey’in yaptığı ve 27 Aralık’ta başlayan çalıştaya katılan 10 ülkeden ve Türkiye’den 40’a yakın sanatçı fabrika alanı içerisindeki memur yemekhanesinde "Antalya konulu" yağlı boya çalışmaları yapıyor. Antalyalılar ve öğrenciler de çalıştaya katılarak hem sanatçıların çalışmalarını izleyebiliyor hem de yeteneklerini sergileyebiliyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de çalıştayı ziyaret ederek sanatçılarla tanıştı. Başkan Tütüncü, Kuruatör Dr. Melek Günbey eşliğinde çalıştayı gezerek hem sanatçılarla sohbet etti hem de resim çalışmalarını yakından inceledi.
DOKUMA FABRİKASI HAYATA DÖNDÜ
Tütüncü, yaptığı açıklamada Dokuma Fabrikası, çok anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını söyledi. Dokuma’nın Uluslararası Resim ve Heykel Çalıştayı ile cıvıl cıvıl hale geldiğine dikkat çeken Tütüncü, "Dünyanın farklı ülkelerinden gelen 40’a yakın sanatçılarımızla birlikte Dokuma İplik Fabrikası’nda güzel bir resim ve heykel çalıştayı gerçekleştiriyoruz." dedi. Tütüncü, ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin de çalıştayı ziyaret ettiğini hatırlatarak, "Öğrencilerimiz hem uluslararası bir etkinliğe tanıklık etme imkanı buldular hem de dünyanın farklı ülkelerinden gelen ressamları görmüş oldular. " ifadesini kullandı.
Dokuma’yı sanata açtık
Başkan Hakan Tütüncü, çalıştayın, Dokuma alanı için neden önemli olduğunu da şu şekilde açıkladı: "Dokuma İplik Fabrikası’nın, Antalya’nın yaşamına, kültürüne, sanatına ve halkına kazandırılması konusunda çok önemli adım atıldı. Yıllardır atıl kalan alanı, sanata açtık. Bundan sonraki süreçlerde Dokuma içerisindeki binaları restore ederek bir resim atölyesi, sanat atölyesi haline getirmek arzusundayız. Çeşitli sahne sanatları ve heykelle alakalı atölyeleri Dokuma’da hayata geçirmek istiyoruz. Arzu ediyoruz ki, artık Dokuma eski ihtişamlı günlerine bambaşka bir şekilde, kültür ve sanatla devam etsin. Bu idealimizi gerçekleştirme uğrunda bu resim ve heykel çalıştayı, tarihe not düşülecek ilk adım oldu."
Tütüncü, önümüzdeki süreçte Dokuma İplik Fabrikası’nı, dünyanın farklı yerlerinden gelen sanatçıların yılın belli günlerinde değil, 365 gününde var olacağı bir alan haline getirmek istediklerinin altını çizdi.
Çalıştayda oluşan ürünleri, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi (EBKM)’nde ve Dokuma Fabrikası alanında sergileyeceklerinin bilgisini veren Tütüncü, çalıştayın yapılmasında önemli katkıları olan Dr. Melek Günbey’e de teşekkür etti.
SANAT AKADEMİSİ OLSUN
Dr. Melek Günbey ise Isparta Yenişarbademli’de 4 yıldır Uluslararası Resim Çalıştayı düzenlediklerini hatırlattı. Tütüncü’nün bu çalıştayı ziyaret ettiğini dile getiren Günbey, " Sayın Başkan, çalıştayın Antalya’da yapılmasını arzu ettiğini belirtmişti. 2 ay gibi kısa bir sürede hazırlıklarımızı tamamlayarak Antalya Kepez Uluslar arası Resim ve Heykel Çalıştayı’nı gerçekleştirdik. Uluslararası bir sanat akademisi oluşturmak hayalim vardı. Başkanımızın, Dokuma içerisinde bir sanat akademisi açma isteği bizi mutlu etti. Dokuma inşallah çok güzel bir sanat merkezi ve akademisi olur." diye konuştu.
Çalıştayda, ana tema “Antalya” olup, ressamlar serbest resim de çalışılabilecek. Çalıştay 5 Ocak’ta sona erecek. Üretilen eserler, 05-30 Ocak tarihlerinde EBKM ve Dokuma alanında sergilenecek.