Dokunulmazlığı kaldırılan vekil konuştu

Dokunulmazlığı kaldırılan vekil konuştu
Kobani ile dayanışma gösterisi sırasında PKK bayrağını açtığı için dokunulmazlığı kaldırılan Alman parlamenter Nicole Gohlke "Almanya'daki PKK yasağı ve AB 'nin terörist örgütler listesi Kobani'de direnenlerin işini zorlaştırıyor" dedi. ANF'ye konuşan Gohlke'ye göre PKK'nın "IŞİD'e karşı mücadelesi ortayken PKK yasağında ısrar etmek siyasi bir felaket" anlamına geliyor.

Federal Meclis üyesi Nicole Gohlke 18 Ekim günü Münih'te yapılan Kobani ile dayanışma gösterisinde PKK bayrağını açarak "Almanya'nın PKK'ye karşı tavrını" protesto etmişti. "Bu bayrak altında özgürlük, demokrasi ve insan hakları mücadelesi verildi. Federal Hükümet 'ten artık bu bayrağın kriminalize edilmemesini istiyorum" diyen Gohlke'nin elindeki bayrağa polis el koyarak kimlik bilgilerini almıştı.

'DOKUNULMAZLIĞI HESABA KATTIM'

Olayın üzerinden bir hafta geçmeden hakkında yürütülmek istenen soruşturmanın önünün açılması için konu Federal Meclis'in gündemine taşındı. Geçtiğimiz hafta meclisin Dokunulmazlık Komisyonu Gohlke'nin dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi ve karar onandı. Kararın hızlı çıkmasının kendisini de şaşırttığını belirten Gohlke, PKK bayrağı açarken dokunulmazlık konusunu da hesaba kattığını söylüyor.Sol Partili siyasetçi "Bu karar dışarıya karşı olumsuz bir mesaj veriyor ve PKK yasağının uygulanması gerektiğini öngörüyor" diyor.