Dolandırıcılar Bu Kez Sert Kayaya Çarpti

Dolandırıcılar Bu Kez Sert Kayaya Çarpti

Nevşehir’de Asayiş Şube Müdürlüğü binası karşısında oturan yaşlı bir adamı kendisini emniyet müdürü olarak tanıtarak dolandırmaya çalışan genç yakalandı. Yakalanan şahısla birlikte daha önce bir ev hanımından aynı yöntemle aldığı 10 bin TL para da ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’da henüz kimliği tespit edilemeyen bir şahıs Nevşehir’in Güzelyurt Mahallesi’nde oturan Derya M. (41) isimli bir ev hanımını ev telefonundan arayarak kendisini emniyet müdürü olarak tanıtıp ev hanımının ve eşinin kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyledi. Yapılacak olan operasyon için evinde bulunan tüm nakit parasını verdiği banka hesabına yatırması gerektiğini söyleyen telefondaki şahsa inanan Derya M., evinde bulunan 7 bin 200 TL değerindeki ziynet eşyasını sarrafta bozdurarak parayı bir bankanın ATM şubesinden telefondaki şahsın kendisine verdiği hesap numarasına yatırdı.
Telefondaki kişinin yatırdığı paranın yeterli olmadığını ve 10 bin TL daha bulması gerektiğini söylemesi üzerine tanıdığı bir sarrafa giderek 10 bin TL borç alan Derya M., dolandırıcıların isteği üzerine parayı bir poşete koyarak Belediye Caddesi’ndeki bir otoparka bıraktı. Bu arada şebekenin Nevşehir’de bulunan üyesi 16 yaşındaki M.E., kadının bıraktığı parayı buradan aldı. Derya M. ise bir süre sonra dolandırıldığını fark edip Asayiş Şube Müdürlüğüne giderek şahıslardan şikayetçi oldu.
Aynı dolandırıcılar yaklaşık 2 saat sonra ise Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Asayiş Şube Müdürlüğü binası karşısında oturan 61 yaşındaki Abdullah A. isimli yaşlı bir adamı ev telefonundan aradı. Yaşlı adama kendisini emniyet müdürü olarak tanıtan dolandırıcı, yaşlı adamın kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından ele geçirildiğini ve yapacakları operasyon için evine gönderecekleri şahsa evde bulunan tüm ziynet eşyalarını ve paralarını vermesini istedi. Telefondaki şahısların dolandırıcı olabileceğinden şüphelenen yaşlı adam, bir bahane ile telefonu kapatıp evinin karşısında bulunan Asayiş Şube Müdürlüğüne gitti. Buradaki yetkililere durumu anlatan Abdullah A. ile birlikte eve giden Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli bir başkomiser, yeniden çalan telefona ev sahibi gibi baktı. Telefondaki şahıslara evinde nakit para bulunmadığını ancak yaklaşık 40 bin TL değerinde altın olduğunu söyleyen başkomiser, kendisini emniyet müdürü olarak tanıtan şahıslara bu altınları verebileceğini söyledi. Telefondaki dolandırıcılar bu kez ev sahibi yaşlı adam sandıkları başkomiserden altınları bir poşete koyarak evin yakınındaki bir iş merkezinin önüne getirmesini istedi.
Olayın ardından telefon dolandırıcılarını yakalamak üzere harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaşlı adamın içerisini metal mutfak eşyası ile doldurdukları poşet ile dolandırıcılarla buluşmasını sağladı. Bir iş merkezi önünde yaşlı adamdan içerisinde altın bulunduğunu zannettiği poşeti almaya çalışan 16 yaşındaki M.E., bu kez çevrede bulunan polislerce yakalandı.
Yakalandıktan sonra polislere 14 yaşındaki kardeşi A.E.’nin kimlik bilgilerini veren M.E.’nin üzerinden daha önce Derya M. isimli kadınından aldığı 10 bin TL para ele geçirildi. Bu arada Derya M. isimli kadının yatırdığı parayı Gaziantep’te çekmeye çalışan E.İ. de yine polis ekiplerince yakalandı.
Derya M. isimli kadına dolandırıcılara verdiği 10 bin TL para teslim edilirken, M.E. isimli genç emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa sevk edildi.