Dolandırıcılar umutlarını da çaldılar

Dolandırıcılar umutlarını da çaldılar
Kırıkkale’nin Karşıyaka Mahallesi Pınar Caddesi'nde tek katlı yıkık bir evde hayatını devam ettiren Doğan ailesi, 2 kadın tarafından hipnoz edilerek dolandırıldı. Dolandırıcıların her isteğini yerine getiren aile, dişinden tırnağından artırdığı yaklaşık 8 bin 500 lira değerindeki altınlarla beraber umutlarını da çaldırdı. Aile, altınlar çalınmasaydı hem evin bedensel engelli hanımı Ayşe Doğan’ın kırılan akülü tekerlekli sandalyesini, hem de yıkılan evlerini tamir ettirecekti. İşi olmayan, bulduğu gündelik işlerde çalışarak evinin geçimini sürdüren Aile reisi Yusuf Doğan, tüm birikimlerinin çalınan altınların olduğunu, kış günü ortada kaldıklarını dile getirdi.

Evde gelini ile birlikte otururken tanımadıkları 2 kadının birden içeri girdiğini ve kendilerini lafa tutarak dolandırdıklarını anlatan Ayşe Doğan, her şeyin kısa bir sürede olup bittiğini hiçbir şey anlayamadıklarını söyledi.

Ayşe Doğan başından geçenleri şöyle aktardı: “Gelinimle evde oturuyorduk. Kapı çaldı içeri 2 kadın girdi. Birkaç tane küp şeker isteyip, evimizi bereketlendireceklerini söylediler. Biz böyle bir şeyi kabul etmedik ama lafla bizi kandırdılar. Gelinimden altınları istemişler, hiçbir şeyin farkında olmadık. Dışarı 40 taş toplamaya çıktılar ve kayıplara karıştılar” şeklinde konuştu.