Dolandırıcılıkta Yeni Boyut

Dolandırıcılıkta Yeni Boyut

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın adının kullanılarak hayırseverlerden hasta vatandaşlar için yardım talep edildiği ortaya çıktı. Manisa Valiliğinden yazılı bir açıklama yapılarak bu ve benzeri durumlarda arayan kişilere itibar edilmemesi ve aranan vatandaşların konuyu hemen kolluk kuvvetlerine bildirmeleri istendi.
Manisa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Son günlerde Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın adının kullanılarak hayırseverlerin arandığı ve iyi niyet duygularının istismar edilerek hasta vatandaşlara yardım talebinde bulunulduğu öğrenilmiştir. Gerek Manisa Valisi Erdoğan Bektaş gerekse Manisa Valiliği adına hiç bir hayırsever kişi ve kuruluş aranarak hasta vatandaşlarımız için yardım talebinde bulunulmamaktadır” denildi.
Yapılan açıklamada ayrıca bu ve benzeri durumlarda durumun acilen kolluk kuvvetlerine bildirilmesi istenen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bu nedenle, hayırsever kişi ve kuruluşların, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve Manisa Valiliği adına kendilerini arayarak yardım talep eden bu şahıslara itibar etmemeleri, böyle bir durumla karşılaşmaları halinde ivedilikle Valilik, Kaymakamlık, Emniyet, Jandarma veya Savcılığa iletmeleri kamuoyunun dikkatine önemle ve saygıyla duyurulur.”