Dolandırıldı, hikayesini film yaptı! Senaryoyu satamayınca...

Dolandırıldı, hikayesini film yaptı! Senaryoyu satamayınca...

28 yaşındaki Turgut Türk, İstanbul Fatih'te yaşıyordu. Türk okulunu bitirdikten sonra askere gidene kadar para biriktirmek istedi.  Araba kullanmayı çok seven genç adam özel bir araç alım-satım ve kiralama firmasına başvurup makam şoförlüğü yapmaya başladı.

Türk, kendisini komisyoncu olarak tanıtan Cemil H. ile ilk işine başladı. Turgut, Süleyman Demirel'in eski avukatına arsa satmak istediğini belirten komisyoncu Cemil H. ile Didim'e gitti. Akbük isimli tatil köyünde 220 adet villa satmaya çalışan sözde komisyoncu, Süleyman Demirel'in eski avukatıyla restoranda buluştu. Pazarlığı kızıştırmak isteyen komisyoncu, bir de kendisine sahte bir kabadayı süsü vermek istedi. Bunun için Turgut Türk ve yanındaki çalışma ekibinden kendisi adına koruma ve lüks araçlar temin ettirdi. Restorandaki buluşma sonunda arazi gezimi ve villa bakımı yapıldı. 16 gün yapılan alım-satım işi avukatın vazgeçmesi ardından hüsranla sonuçlandı.

KÖYLÜYÜ DE DOLANDIRDI

Sözde komisyoncu Cemil H., iddiaya göre gittiği köyde petrol işi yapacağım vaadiyle köy halkından da yüksek meblağlar da para aldı. Arsa ve villaları avukata satamayan komisyoncu 16 günün sonunda İstanbul'a dönmeye karar verdi. Fakat, komisyoncu araç kiraladığı şirkete olan borcunu ödeyemeyeceğini anlayınca mola verdikleri Bursa'da, genç şoförü yalnız bırakarak sırra kadem bastı.

DOLANDIRILDI, SENARYO YAZDI

İstanbul'a firmaya dönen genç şoför ise durumu izah edemedi. Cemil H.'nin olan borcunu şoförden almak isteyen firma yetkilileri Turgut Türk'e senet imzalattı. Genç adam, imzaladığı senedin borçlarını ödemeye çalışırken 2016 yılı başlarında ise dolandırıldığı öyküyü senaryolaştırmaya karar verdi. Turgut, 7 ay boyunca başına gelen olayı satır satır kâğıda döktü çalıştı. Yazdığı senaryoyu arkadaş ve aile çevresine anlatan genç adam, hazırladığı senaryoyu satmaya karar verdi.

CEM YILMAZ REDDETTİ

Cem Yılmaz ile görüşme ayarlayan Türk, senaryoyu ünlü komedyene satmak istedi. Cem Yılmaz ise senaryoyu okuyup genç adama yanıt verecekti. Cem Yılmaz, Türk'e senaryoyu film yapmayacaklarını söyleyerek teklifi reddetti. Genç adam dolandırıldıktan sonra Cem Yılmaz'dan gelen cevap sonrası hayal kırıklığına uğradı. Ne yapacağını bilemeyen genç, yaşadığı artarda kötü olaylar sonrası depresyona girdi.

İNTİHAR ETMEYE ÇALIŞTI

Turgut Türk, 6 Şubat 2017 günü ise evden çıktı. Sosyal medya hesabından, "Konu ne olursa olsun teslimiyet Allah'ındır" notunu paylaşan genç adam, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne gitti. Genç, korkularak çıkarak hayatına son vermek istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri genci ikna etti ve Türk, intihardan vazgeçti. Genci intihara sürükleyen şahısların tespiti için olayla ilgili soruşturma başlatıldı.