Dolar 7 haftanın zirvesinde

Dolar 7 haftanın zirvesinde

Yatırımcıların gelişen ülkeler için risk iştahının azalması, bu ülke para birimlerinin satılmasına neden oldu. Irak gelişmeleri ve petrol fiyatlarında yaşanan yükselişle dolar kuru 6 gündür yükseldi.

Sabah saatlerinde Asya seansında 2,15’e doğru seyreden dolar kuru, Avrupa borsalarının açılmasına yakın 2,1450’e kadar gerileyerek, primlerinin bir kısmını geri verdi.

Destek Menkul araştırma raporunda doların bu seviyelerde kalması durumunda yükselişinin sürebileceğini belirtti. “2,1250 desteği üzerinde kaldığı sürece yükseliş hareketinin devamı beklenebilir. Parite için sıradaki direnç noktası ise 2,1530 olarak gözükmekte ve bu seviyenin geçilmesi halinde yükselişler devam edecektir.”

Çarşamba günü ABD Merkez Bankası Fed’in toplantısından çıkacak kararlar doların küresel seyri için etkili olacak. Merkez Bankası’nın 24 Haziran’daki toplantısında faiz indirimi açıklayacağı beklentisi de lirada aşağı yönlü baskıları tetikliyor.

HSBC Portföy raporunda Irak’ta yaşanacak gelişmelerin takip edileceğini beklerken yarı dolar, yarı eurodan oluşan kur sepetinin de 2,50 – 2,54 seviyesinden işlem göreceğini belirtti.