Dolar yeniden o seviyenin altında

Dolar yeniden o seviyenin altında

Dün akşam saatlerinde ABD Başkanı Donald Trump ve Pentagon'dan gelen açıklamala yükselen Dolar/TL, güne 5,85'in altında başladı.

Dolar/TL saat 10:27'de 5.7961/5.7976 seviyelerinden işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor. Dolar/TL dün Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon sinyali vermesiyle yükselmişti.

ABD Başkanı Donald Trump dün Türkiye'nin Suriye'de yapmayı planladığı operasyonla ilgili olarak gözdağı vermiş ve tehditlerde bulunmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump Twitter'dan paylaştığı mesajda "Türkiye benim emsalsiz mantığıma göre sınırı aştığını düşündüğüm bir şey yaparsa, Türkiye'nin ekonomisini yerle bir ederim" açıklaması yapmıştı.

ABD Savunma Bakanlığı Baş Sözcüsü Jonathan Hoffman, ABD'nin Türkiye'nin Suriye'deki operasyonunu onaylamadığını ve desteklemeyeceğini söyledi.

Türkiye ise güvenli bir bölge oluşturularak sınırlarında bir terör koridoru oluşturulmasına izin verilmemesi ve daha sonra mültecilerin yerleştirilmesi için bir süredir planladığı operasyona ilişkin hazırlıklarını tamamladığını belirtiyor.

"PİYASA FİYATLAMASI ÇOK SINIRLI KALMIŞ DİYEBİLİRİZ"

Reuters'a konuşan bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Planlanan Suriye operasyonu öncekilere bakınca çok daha kapsamlı bir bölgeye işaret ediyor. Bu belki aylarca sürebilecek bir askeri hareketlilik anlamına geliyor. En önemli sorulardan biri sahada çatışma olacak mı? Ve sürenin uzunluğuna bakınca belki ilk günlerde değil ancak bunun kaçınılmaz olacağı da düşünülüyor. Bu piyasada önemli bir endişe" dedi ve ekledi:

"Bunun ötesinde Trump'ın ekonomik yaptırım tehdidi ise piyasadaki endişeleri artıran bir diğer faktör. ABD'nin çekileceğini açıklaması ile birlikte yapılan bir söylem olduğunu düşünüyoruz. Yaptırıma eylem olarak şahit olacaksak piyasa fiyatlaması çok sınırlı kalmış diyebiliriz, bu da piyasa fiyatlamasının söylemlere göre şekilleneceğini gösteriyor.. Dolar/TL'de 5.80'in üzerinde kapanışlar önemli bir eşiğin aşıldığını da gösteriyor. Bu seviyelerde kalıcılık yukarı yönlü hareketleri hızlandırabilir"