Domuz gribi yine can aldı!

Domuz gribi yine can aldı!

Edinilen bilgilere göre, Erzincan'da yüksek ateş şikayeti ile Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesinde gelen G.E (51) Domuz gribi şüphesiyle 10 Mart 2015 tarihinde tedavi altına alındı. Hasta G.E nin tedavi sırasında yapılan testlerde H1N1'in pozitif çıkması üzerine tedavisine devam edildi. G.E. hastanede tedavi gördüğü sırada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Hayatını kaybeden G.E'nin 16 Mart 2015 tarihinde Cami Kebirde kılınan cenaze namazının ardından Terzi Baba mezarlığına defnedildiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Erzincan'da H1N1 virüsüne müspet olan başka vaka bulunmadığı ifade edildi.

DOMUZ GRİBİ BELİRTİLERİ NELER?
Halk arasında ‘domuz gribi’ olarak da adlandırılan, H1N1’in belirtileri arasında boğaz ağrısı, baş ağrısı, yaygın vücut ağrısı, burun akıntısı, öksürük, solunum güçlüğü, kusma, ishal ve yüksek ateş şikayetleri bulunuyor. Uzmanlar 38 dereceyi aşan yüksek ateşli hastalarda bu belirtilerden en az bir tanesinin görülmesi durumunda hastanın domuz gribine yakalanmış olabileceğini, dolayısıyla hastanın mutlaka doktora başvurması gerektiğini belirtiyor.