Dört Çocuğu Var, Dördü De Hasta

Dört Çocuğu Var, Dördü De Hasta

Şanlıurfa’da yaşayan ancak hasta olan dört çocuğun tedavisi için Antalya-Şanlıurfa arasında adeta mekik dokuyan 38 yaşındaki inşaat işçisi, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.
Şanlıurfa’da yaşayan Ahmet ve Medine Alan çiftinin 4 çocuğundan biri acil böbrek nakli beklerken, 3’ü de böbrek hastalığıyla pençeleşiyor. Alan çiftinin çocukları olan Özlem (14), Tuğba (12), Abdülkadir (10) ve Aslı (7) böbrek hastalığı ile boğuşurken, inşaat işçisi baba Ahmet Alan, bir an önce çocuklarının sağlıklarına kavuşması için dua ediyor.
İKİ ÇOCUĞU BÖBREK NAKLİ BEKLİYOR
Baba Ahmet Alan, "Şanlıurfa Suruç’tan geliyoruz. 10 yaşındaki oğlum Abdülkadir’de 6 yıl önce böbrek sorunu çıktı. Biz bunu araştırırken diğer çocuğum Tuğba da rahatsızlanınca acile götürdük. Ona da kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Tuğba ile Abdülkadir’i sürekli hastaneye getirip götürmeye başladık. Tuğba 26 Aralık 2014’te kadavradan böbrek nakli oldu. Ancak bir süre sonra enfeksiyon kapınca böbreğini kaybetti. Şu an haftada 3 kez diyalize giriyor. Tuğba ile Abdülkadir acil olarak böbrek nakli bekliyor. Tuğba ayrıca görme engelli ve yüzde 95 görmüyor. Özel tedavi görmesi gerekiyor. Maddi durumumuz olmadığı için tedavisini karşılayamıyoruz. Diğer çocuğum Aslı’nın ise karaciğer ve böbreğinde sorun çıktı. O da böbrek yetmezliğine doğru gidiyor. Doktorlar sürekli takip etmemiz gerektiğini söylüyorlar. En büyük kızım Özlem’in ise beyninde sorun var. O da tedavisi görüyor. Maddi durumumuz iyi değil. Her ay Antalya’ya gelmek zorunda kalıyoruz" diye konuştu.
"DOKTORLAR GENETİK OLDUĞUNU SÖYLEDİLER"
Çaresiz baba Ahmet Alan, eşiyle beraber böbreklerini vermek istediklerini ancak eşinin şeker ve guatr hastası olduğunu ve kendisinin ise organları uymadığı için veremediğini dile getirdi. Baba Alan, şunları söyledi:
"Doktorlar eşimin halamın kızı olduğu için aileden gelen bir durum olabilir diye tetkiklerde bulundular. Genetik olduğunu söylediler. Ben altı nüfusa baktığım için verici olamadım. Eşim de denemek istedi ama olmadığını söylediler. Şeker guatr ve tansiyon hastası olduğu için. Şu an kadavra bekliyoruz. Benim organlarım uyarsa çocuklarım için feda ederim. Dört çocuğum da hasta. Onları kaybetmek istemiyorum. Çocuklarımın iyileşmesini istiyorum. Devletten ve yetkililerden destek bekliyorum. Çocuklarımdan Abdülkadir ve Tuğba’nın durumu çok riskli şu anda. Çocuklarımı kaybedersem ben de kendimi kaybederim."
GÖZÜ YAŞLI ANNE, "KİM ÇOCUKLARINI KURTARMAK İSTEMEZ Kİ?"
Gözü yaşlı anne Medine Alan ise, dört çocuklarından ikisinin böbrek nakli beklediğini anlatırken, "Tuğba’nın durumu çok riskli. Bende tansiyon ve şeker hastalığı var. Böbreğimi veremiyorum. Kim çocuğunu kurtarmak istemez ki?" dedi.