DOSABSİAD ve Erkamax'tan sanayicilere bilgilendirme semineri

DOSABSİAD ve Erkamax'tan sanayicilere bilgilendirme semineri

Çevre konusundaki hassasiyetini hayata geçirdiği projelerle ortaya koyan DOSABSİAD, çevre kirliliğini minimize eden Ram Baca Gazı Yağ-Koku-Elyaf Filtrasyonu ve Hava-Su-Yoğuşma Isı Geri Kazanım Sistemi ile ilgili bir seminer düzenleyerek, katılımcılara sistemin sağladığı avantajlar hakkında bilgilendirdi.

Sistem sayesinde firmaların geri kazanım elde ederek, enerji ve deemisyon salınımı tasarrufu sağlandığına vurgu yapan Erkamax Genel Müdürü Hüseyin Karışlı, “Ram Baca Gazı Yağ-Koku-Elyaf Filtrasyonu ve Hava-Su-Yoğuşma Isı Geri Kazanım Sistemi, işletmelere yüzde 15’lere varan maliyet dönüşü sağlıyor. Böylelikle bir yandan enerji tasarrufu sağlanırken, diğer taraftan da deemisyon salınımları asgari düzeye iniyor” dedi.

Karışlı, “Uygulanacak Yağ-koku-duman filtrasyonu sistemi sayesinde Bursa Mahalli Çevre il Kurulu kararıyla 31.12.2017 tarihine kadar Tekstil fabrikalarında Ram makinalarına takılması zorunlu hale getirilen filtrasyonu sistemini ihtiyacını da karşılayarak, DOSAB gibi bir bölgede ciddi kazanımlar sağlanacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.