DOSABSİAD’da yol haritası belirlendi!

DOSABSİAD’da yol haritası belirlendi!

DOSABSİAD’ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısında göreve seçilen 16. Dönem Yönetim Kurulu, önümüzdeki dönemdeki faaliyet programını basın mensuplarıyla paylaştı.

DOSAB Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Başkan İbrahim Öztürk, “483 hektar alana,347 sanayi parseline, 426 faal firmaya, 42 bin kişilik istihdama, yıllık ihracat hacmi 4,5 milyar dolara, sahip olan bölgemizde faaliyet gösteren DOSABSİAD’ın üye sayısı 260’a ulaşmış bulunmaktadır. Böylesine önemli bölgede görev yapmak bizler için kıvanç vesilesidir. 16. Dönem Yönetim Kurulu olarak aldığımız bu bayrağı, üstlendiğimiz görevi en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içinde olacağız. 30 yıllık onurlu bir geçmişe sahip olan DOSABSİAD’da, DOSAB yönetimimiz ile birlikte uyumlu bir çalışma içerisinde olacağımızı şimdiden ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

Hizmette devamlılık…

Önümüzdeki dönemde Bursa’nın dinamikleriyle olan ilişkilerin artarak devam edeceğini de kaydeden Öztürk, “Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ilişkilerimiz başta olmak üzere, her ortamdaki bütün çalışmalarımızda bölgemiz sanayicilerinin meseleleri birinci önceliğimiz olacak. Ülkemizin, dünyanın 10. büyük ekonomisi olması yolundaki hedefleri doğrultusunda bizler de üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya çalışacağız. Hizmette devamlılık ilkesiyle toplantılarımız, seminerlerimiz sosyal faaliyetlerimiz bizlerin çalışma döneminde de devam edecek” ifadelerini kullandı.

Yeni yönetim kurulu olarak belirledikleri hedeflerden de bahseden İbrahim Öztürk, “Bu dönemde; yurtdışı temaslarına ağırlık vermeyi, DOSABSİAD Akademi etkinliklerini daha da arttırmayı, üyelerimizin ve bölgemiz sanayicilerinin devlet desteklerinden daha çok faydalanması için çalışma içinde olmayı, üyelerimizin ve bölgemiz sanayicilerinin daha nitelikli eleman çalıştırabilmeleri için özel istihdam bürosu çalışmaları içinde olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Siyasi ve ekonomik istikrar şart…

Küresel piyasalardaki gelişmelerin Türkiye ekonomisini etkilediğini de belirten Başkan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Sizlerin de çok iyi bildiği gibi globalleşen dünyanın bir köşesinde yaprak kıpırdasa öbür tarafında hissediliyor. Hele hele ABD, Rusya, Çin, Avrupa Birliği gibi büyük ülkelerdeki gelişmeler çok daha fazla etki uyandırıyor. Diğer taraftan bölgesel meseleler ise stratejik konumda olan ülkemizi çok yakından ilgilendiriyor ve bütün bunlar tabii ki ekonomiyi doğrudan etkiliyor. Bu anlamda her zaman olduğu gibi istikrar ilk şart diyoruz dünyadaki bunca sarsıntıya rağmen ne mutlu bize ki, siyasi ve ekonomik istikrarımız sayesinde pek çok sıkıntının üstesinden gelebiliyoruz onun dışında sanayiciler ve işadamları olarak asli işimiz olan üretmeye, istihdam sağlamaya, ihracat yapmaya devam ediyoruz”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından hayata geçirilmeye hazırlanılan TEKNOSAB projesinin oldukça önemli olduğunu da dile getiren İbrahim Öztürk, “Her firmanın iştigal ettiği sektöre göre bir üretim stratejisi var. Bu doğrultuda firmaların hem fiziki, hem de alt yapı olarak bazı gereksinimleri oluyor. Bu noktada BTSO’nun TEKNOSAB projesinin biz sanayiciler açısından büyük önem arz ettiğini düşünüyor ve destekliyorum” dedi.