Döşemealtı’nda Nar Festivali Ve Yağlı Pehlivan Güreşleri

Döşemealtı’nda Nar Festivali Ve Yağlı Pehlivan Güreşleri

Döşemealtı Belediyesi tarafından düzenlenen "9.Geleneksel Döşemealtı Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri", 11-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.
Haftasonu yapılacak festival ve yağlı pehlivan güreşleri için basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Turgay Genç, festival hakkında bilgi verdi. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, İlçe’nin gelenek ve göreneklerine sahip çıkma noktasında ellerinden geleni yapma gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Başkan Genç festivalin 11 Ekim Cumartesi günü Çığlık Stadı’nda gerçekleştirilecek konser, gösteri ve etkinliklerle start alacağını 12 Ekim’de ise Döşemealtı Stadı’nda yağlı pehlivan güreşleriyle devam edeceğini söyledi.
İlçedeki gelenek ve göreneklere sahip çıktığı için bazı kesimler tarafından ‘laylaylom siyaseti’ yapmakla eleştirildiğini söyleyen Başkan Genç, "Yaklaşık 400 Bin liraya mal olmasını öngördüğümüz festival için belediyemiz kasasından hiç bir harcama yapılmamıştır. Bölgemizde faaliyet gösteren iş adamlarımız, esnafımız ve güreşsever halkımızın desteğiyle tüm masraflar karşılanmaktadır. Tıpkı Karabayır Yayla Şenlikleri, Bademağacı ve Çubukbeli Şenlikleri’nde olduğu gibi. Bizleri laylaylom siyaseti yapmakla suçlayanlar aslında halkımızın yıllardır devam eden değerlerine ne denli ciddiyetsiz ve samimiyetsiz yaklaştıklarını göstermektedir" dedi.
MİLLİ SPORCULAR DÖŞEMEALTI’NDA
Belediye Başkanı Turgay Genç’in basın toplantısına Avrupa ve Dünya Şampiyonu Taha Akgül, Gençler Dünya Şampiyonu Yunus Emre Dede, Gençler Avrupa üçüncüsü ve dünya ikincisi Yusuf Can Zeybek ve birbirinden ünlü Başpehlivanlar eşlik etti.
Konuşmasına yakın coğrafyada ve ülkemizde meydana gelen tatsız olayların bir an önce bitmesi temennisiyle başlayan Başkan Turgay Genç, iki gün sürecek organizasyona tüm Döşemealtı ve Antalya’lı hemşehrilerini davet ettiğini söyledi.
51’i BAŞPEHLİVAN 500’ÜN ÜZERİNDE SPORCU MÜCADELE EDECEK
11 Ekim Cumartesi günü başlayacak konser, modern dans gösterileri, yarışma ve diğer etkinlikler için Çığlık stadı haftalar öncesinden hazırlandı. Ünlü sanatçı Turgay Başyay’la ile başlayacak konser, gecenin sonunda sahneye çıkacak sevilen popçu Funda Arar’la son bulacak.
12 Ekim Pazar günü ise; Döşemealtı Stadı er meydanına dönüşecek. 51’i Başpehlivan 500’ün üzerinde sporcunun mücadele edeceği güreşlere Antalya’nın yanı sıra Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden de çok sayıda sporcu ve misafirin katılması bekleniyor.