Dram Bursa'da ortaya çıktı!

Dram Bursa'da ortaya çıktı!

Cumartesi sabahı meydana geldi. İddiaya göre, İstanbul Aksaray'dan yola çıkan ve kaçak göçmen oldukları tahmin edilen 39 kişinin bulunduğu 34 JV 4635 plakalı minibüs, Balıkesir'in Havran İlçesi yakınlarında kaza yaptı. Kaza sonrasında Havran, Edremit, Burhaniye, İvrindi ve Balıkesir'den onlarca ambulans olay yerine sevk edildi. Kazada 11 kişi hayatını kaybederken, 28 kişi ise yaralandı.

CENAZELERİNİ ALMAYA GELDİLER

Otopsi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen Suriyelilerin cenazelerini almak için yakınları Bursa'ya geldi. Bursa'daki çeşitli hastanelerde yakınları, savcılık kontrolüyle 5 kişiyi teşhis etti. Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından 4 cenaze Kilis'teki, 1 cenaze ise Mardin'deki sınır kapısına götürüldü.

MİNİBÜSLE İZMİR'E GİDİYORLARMIŞ

Öte yandan, yakınının cenazesini teslim almak için İstanbul'dan gelen Mehmet Memo, "Ölen kişilerden bir tanesi yakınımdı. Teşhis ettik. Halep'ten gelmişlerdi. İstanbul'da bir minibüs ayarlayıp İzmir'e gideceklerdi. Oradan da deniz yoluyla Avrupa'ya geçeceklerdi. Suriye'de savaş devam ediyor. Orada şartlar çok zor. Ben İstanbul'da yaşıyorum ve orada çalışıyorum. Savaştan kaçmak için ülkemizden ayrılıyoruz. Türkiye'deki yetkililere çok teşekkür ediyorum. Bizleri burada çok iyi ağırlıyor" dedi.