DSÖ: Sokağa çıkma yasağı yeterli değil

DSÖ: Sokağa çıkma yasağı yeterli değil

Dünya Sağlık Örgütü Sağlık Acil Durum Programları İcra Direktörü Dr. Michael Ryan koronavirüs salgınıyla mücadelede sadece sokağa çıkma yasağının uygulanmasının yeterli olmadığını açıkladı.

Ryan virüsün yeniden güçlenmesinin önüne geçmek ve kamu sağlığı tedbirlerinin artırılması gerektiğini söyledi. Ryan "Odaklanmamız gereken hasta olanları, virüsü taşıyanları bulmak ve onları tecrit etmek, temas kurdukları insanları bulmak ve onları tecrit etmek" diye konuştu.

Ryan "Şu anda güçlü kamu sağlığı önlemlerini hayata geçirmezsek, bu hareket kısıtlama ve sokağa çıkma yasakları kaldırıldığında hastalığın yeniden zıplaması tehlikesi var" dedi.

Sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?

Avrupa'da uyguladığı tedbirler ile daha az can kaybı yaşayan Almanya'da Başbakan Merkel bugün eyalet başbakanlarıyla bir telekonferans yapacak. Toplantıda sokağa çıkış kısıtlamaları konusunda ülke çapında ortak bir düzenleme yapılıp yapılmaması ele alınacak. Ülke çapında ortak bir sokağa çıkış kısıtlaması getirilmesi de gündem maddeleri arasında. Almanya'da Bavyera eyaleti vatandaşların sokağa çıkışına kısıtlamalar getirmişti.

Türkiye'de alınan önlemler

Türkiye'de ise dün geceden itibaren 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için sokağa çıkış yasağı getirildi.

Öte yandan hem devlet hem de kişilerin aldıkları kararlar ile insanların daha fazla evde kalabilmesi için birçok kurum ve işyeri geçici süre ile kapatıldı.