Duayenler, Gençlerle Buluştu

Duayenler, Gençlerle Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Tecrübe Konuşuyor” projesi Gaziantep’te spor ve sanat dallarının önemli isimlerini gençlerle buluşturdu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Tecrübe Konuşuyor” projesi kapsamında alanlarında tanınmış, tecrübe sahibi isimler Gaziantep’te gençlerle bir araya gelerek bilgi ve birikimlerini paylaştı. Projenin Artvin’de gerçekleşen ilk ayağının ardından Erdoğan Arıkan’ın moderatörlüğünde ses sanatçısı Esat Kabaklı ile milli güreşçi Nazmi Avluca Gaziantep’teydi. “Tecrübe Konuşuyor” projesinin Gaziantep ayağında gençler, Gazikent Gençlik Merkezi’nde ses sanatçısı Esat Kabaklı ve milli güreşçi Nazmi Avluca ile buluştu. Gençler, Esat Kabaklı ve Nazmi Avluca’nın tecrübe ve önerilerini dinledi.
Programdan önce açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu, "Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu ‘Tecrübe Konuşuyor’ projesi için buradayız. Bu proje kapsamında Güreşte dünya şampiyonu Nazmi Avluca ve Türk Halk Müziği’nin önemli ismi Esat Kabaklı ile beraber Gaziantep’e geldik. Erdoğan Arıkan merkez sporun önemli üstatlarından. Bugün Gaziantep’te genç kardeşlerimizle gençlik merkezimizde il müdürümüzün ev sahipliğinde güzel bir program yapacağız inşallah" dedi.
Program için Gaziantepli gençlerle bilgi ve tecrübelerini paylaşacaklarını ifade eden güreşçi Nazmi Avluca, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın organize ettiği ‘Tecrübe Konuşuyor’ projesi kapsamında gençlerimizle buluşacağız. Gençlerle güzel söyleşi yapacağız. Onlara tecrübelerimizi anlatacağız. Bu buluşmada verimli olacağımızı düşünüyorum. Böyle projelerin gençlere büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu kapsamda teşkilatıma teşekkür ederim" diye konuştu.
Gaziantep’in bir futbol kenti olduğunu belirten spor spikeri Erdoğan Arıkan da, "Gaziantep güzel bir futbol kentidir. Gaziantep insanları ve havasıyla sıcak bir şehirdir. Bu yönden Gaziantep’e geldiğim için çok mutluyum. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlemiş olduğu ‘Tecrübe Konuşuyor’ projesinde ben moderatör olarak görevliyim. Tüm Türkiye’yi geziyoruz. Gaziantep’te gençlerle buluşmak bizim için çok huzur vericidir. Bu projede bir güreş şampiyonu ve sanatçı da bize eşlik etti. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, gençlerin tecrübe ile buluşmasına çok önem veriyor. Bugün Gaziantepli gençlerin bir güreş şampiyonundan ve sanatçıdan çok tecrübe kazanacağına inanıyorum. Keyifli bir gün olacak. Programlarında karşılaştığım en ilginç anlardan birisi şöyle oldu; bir keresinde bir öğrenci arkadaşımız, Burak neden bu kadar çok ofsaytta düşüyor diye sormuştu. Bir başka öğrencim arkadaşımız da ofsaytın tanımını yapar mısınız diye sormuştu. Ben de ikisini birleştirip şöyle bir cevap verdim, ’Ofsayt bu kadar kolay bir şey olsaydı ve tanımı yapılabilseydi Burak, bu kadar ofsaytta düşmezdi’ dedim. Futbolcular bile bu işin sırrını çözemiyor. Ofsayt zor bir iştir. İlginç sorular geliyor’’ ifadelerini kullandı.
KABAKLI: "SPORDA BİR SANATTIR BENCE"
Sanatçı Esat Kabaklı ise sporun da bir sanat olduğunu vurgulayarak, "Spor, sanat gibi beceri isteyen bir daldır. Tabi ki tecrübelerimiz var. Tecrübelerimizi aktaracağız gençlere. Bugünlere nasıl geldiğimizi, nasıl başardığımızı anlatacağız’’ şeklinde konuştu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran ise böyle bir imkanı gençlere sağladığı için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür ederek, "Bu programa katılmak üzere şehrimize gelen konuklarımıza da ayrıca teşekkür ederek iyi bir program olmasını temenni ediyorum’’ ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan moderatörlüğünde programa katılan gençlerle bilgi ve birikimlerin paylaşıldığı bir sempozyum düzenlendi. Programda Nazmi Avluca ve Esat Kabaklı’nın hayat ve başarı hikayelerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.
Programın sonunda Esat Kabaklı sevilen türkülerini davetliler için seslendirdi. Kabaklı kendisiyle düet yapmak isteyen bir genci de kırmayarak ‘Kara Tren’ isimli parçayı birlikte söyledi. Programın son bulmasının ardından Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu konuklara el işi bakır hediye etti.