Dünya Dans Olimpiyatları'na Bursa damgası

Dünya Dans Olimpiyatları'na Bursa damgası

28 Nisan – 13 Mayıs tarihleri arasında 90 ülkenin katılımıyla Moskova’da gerçekleşen olimpiyatlarda ülkemizi temsil eden Tolstoy’un Bisikleti Sanat ve Spor Kulübü, neredeyse her kategoride ödüller kazanarak hem kentimiz Bursa’nın hem de ülkemizin göğsünü kabarttı.

4

7 Ayrı Kategoride Dünya Birinciliği

Street Show Dance Children Group, Street Show Dance Junior Group, Hip Hop Battle Adult Crew, Electric Bougie Adult Solo Female, Street Dance Adult Group, Street Dance Duo Adult ve Street Dance Adult Trio kategorilerinde Dünya 1.Liği kazanan Bursa ekibi, başarılarıyla dünya basınında da yer almayı başardı.

Tolstoy’un Bisikleti Sanat ve Spor Kulübü Başkanı, Işıl Sözügüzel, "Aldığımız kupa ve madalyaları ülkemize armağan etmenin kıvancını yaşıyoruz. Önümüzde daha birçok ulusal ve uluslararası dans yarışması var. Hedefimiz öğrencilerimizi birçok dans disiplini ile tanıştırıp, onların dünya çapında başarılı olmalarını sağlamak. Ben kulübüm adına tüm öğrencilerimizi ve emeği gecen öğretmenlerimizi gönülden kutluyorum “dedi.

Şampiyonluğu kutladılar

Dünya Dans Olimpiyatlarında kazandıkları üstün başarıyı TBSS dans okulunda tüm sporcular, öğretmenler ve veliler bir arada kutladılar. Kutlamalara IDO Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alakut' da katıldı. Alakut: " Sporcularımızın aldığı başarıdan ülkemiz ve IDO Türkiye adına büyük gurur duydum. Dansçılarımızı ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu başarı çocukların sadece dans kariyerlerine değil gelecekteki eğitim hayatlarına da etki edecek bir başarıdır. Bugün dünyada ve Türkiye’de birçok üniversite ve lise milli sporculara eğitim bursu sağlıyor. Bu anlamda bu tarz başarılar gençlerimizin hem akademik gelişimlerine hem de sanatsal gelişimlerine önemli katkılar sağlamaktadır." dedi.

,

Şampiyon yarışmacılar, velileri ve öğretmenleri ile birlikte yarışmadaki performans videolarını izleyip, alkışlar ve dans eşliğinde ödülleri kutladılar.

Tolstoy’un Bisikleti Sanat ve Spor Kulübü, Bursa’da her yaştan bireylere, dans etmenin benzersiz keyfini aşılıyor ve katıldığı yarışmalarda ülkemize önemli ödüller kazandırıyor. Çeşitli dans kategorilerinde uzman eğitmenler ile hizmet vermeye devam ediyor.