Dünya Devinden 2015 İnteraktif Belgeseli

Dünya Devinden 2015 İnteraktif Belgeseli

Dünyanın önde gelen dijital üretim ve tasarım firmalarından birisi olan Jam3 Firması, Çanakkale Valiliği ve Kale Seramik işbirliği ile 18 Mart 2015, 24-25 Nisan 2015 tarihlerinde izleyiciyle buluşacak 1 Milyon Dolarlık bütçeli interaktif belgesel hazırlayacak.
Projenin ana sponsoru olan Kale Grubu Başkanı ve CEO’ su Zeynep Bodur Okyay, “Çanakkale gibi önemli bir coğrafyada doğduğumuz için, Çanakkale bizler için önemli ve ayrı bir ehemmiyeti var. Çanakkale Savaşları 100.Yılında bu şehre böyle bir hediye vermeyi düşündük. Sayın Valimizle birlikte çalışmaktan mutluyuz. Bilhassa Kültürel çalışmalara önem veriyor” dedi.
Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, “Böylesine profesyonel ve başarılı bir ekibin Belgesel hazırlaması 100. Yıl Anma ve Kutlama Etkinlikleri içerisindeki Prestij çalışmalardan biri olacak. Bu itibarla bu çalışmada destekleriyle ve sponsorluğuyla her zaman yanımızda olan Kale Grubuna teşekkür ediyorum’’ dedi.
Sunuma Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, 2015 Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Mahmut Akkuş ve Jam3 firmasının yetkilileri katıldı. 3 boyutlu animasyonların yer alacağı interaktif belgesel çekimi, ileri teknoloji kullanarak izleyicinin belgeseli mouse yardımı ile yönlendirebileceği farklı bir çalışma olacak. Yerli ve yabancı tarihçilerin ve akademisyenlerin danışmanlık yapacağı çalışmanın, aynı zamanda kitap olarak da yayımlanması planlanıyor.