Dünya Kupası olaylı başladı

Dünya Kupası olaylı başladı

Dünya Kupası’nın başlamasına saatler kala Brezilya’da sokaklar karıştı. Brezilya ile Hırvatistan arasında oynanan ve sambacıların 3-1'lik üstünlüğüyle sona eren maç öncesinde, Sao Paulo’da göstericiler ile polis çatıştı, sokaklar savaş alanına döndü.


BİBER GAZI VE PLASTİK MERMİ


Ülkede aylardır protesto gösterilerini sürdüren muhalif kesimlerin dev turnuva başladığında gösterilerin dozunu artıracakları uyarıları doğru çıktı. Sao Paulo’da Radial Leste otoyolunu trafiğe kapamak isteyen göstericilere polisin biber gazı ve plastik mermi ile müdahalede bulunduğu bildirildi.


CNN ÇALIŞANININ KOLU KIRILDI


Öte yandan olaylardan basın mensupları da etkilendi. CNN’in Sao Paulo temsilcisi Barbara Arvanitidis’in gösterilerin ortasında kaldığı ve yaralanarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Durumu ciddi olan Arvanitidis’in kolunun kırıldığı ifade edildi. CNN Brezilya büro şefi olayların ardından attığı twitte yardımcı olan herkese teşekkürlerini iletti.


FUTBOL YERİNE EĞİTİM İSTİYORLAR

Brezilya’da göstericiler futbol yerine eğitim, barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçlara harcama yapılmasını talep ediyorlar.