Dünya Kupası'nda doping skandalı

Dünya Kupası'nda doping skandalı

Hollanda'nın 5-1'lik İspanya galibiyeti Dünya Kupası'nda büyük yankı uyandırırken ortaya atılan bir iddia kafaları oldukça karıştırdı.
Maçtan sonra Hollanda Milli Takımı'nın geleceğini tehlikeye atacak bir olay yaşandı. Tam 6 futbolcudan alınan doping numunelerinin pozitif çıktığı belirtildi ve FIFA'nın bu konuda bir şey yapmayı reddettiği iddia edildi.

HOLLANDA'DAN 6 OYUNCU
Bu skandal kararın ardından FIFA'nın oyuncular üzerinde uyuşturucu testi yaptığını söyleyen testlerden sorumlu doktor Dr. Giorgio Bertolucci yaşananları utanç olarak yorumladı. Bertolucci, "Yapılan testlerde Belçika'dan 1, Hollanda'dan 6 futbolcunun testi pozitif çıktı. Bu oyuncularda performans artırıcı ilaçlara rastladık. Sadece oyunculara para cezası verildi ve onları izlemeye aldık. Belçika'dan 1, Hollanda'dan ise 2 spor personelini organizasyondan ihraç ettik" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili detay vermekten kaçınan Bertolucci, bu oyuncuların ismini de vermeyi reddetti. ESPN kanalının olayı sorduğu İspanya Milli Takım teknik direktörü Vicente del Bosque ise, "Bu iğrenç hikaye hakkında söyleyecek söz bulamıyorum. Steroid kullanan oyunculara kaybetmek...Hayat her zaman adil değil biliyorum ama FIFA bundan utanç duymalı. Bu durumu örtmek için kim rüşvet ödemiş" diye konuştu.