Dünya liderlerinden kınama mesajları

Dünya liderlerinden kınama mesajları

Ankara’da dün akşam saatlerinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı yakınlarında gerçekleştirilen saldırının ardından dünya liderlerinden de kınama mesajları geldi. 28 kişinin hayatını kaybettiği 61 kişinin de yaralandığı saldırıyı şiddetle kınayan Almanya Başbakanı Angela Merkel, saldırı karşısında dehşete kapıldığını ifade ederek, düşüncelerinin saldırıda yaralanan ve hayatını kaybedenlerin aileleriyle olduğunu kaydetti. Merkel, "Türk halkının acısını paylaşıyoruz. Bu tür acımasız saldırılardan sorumlulara karşı mücadelede Türkiye’nin tarafındayız" dedi.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande nefret uyandıran bir saldırı olduğunu söyleyerek, Türk halkı ve yetkilileri ile dayanışma içinde olduklarını kaydetti. İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond da saldırıyı kınayarak, düşüncelerinin Ankara saldırısı kurbanlarının yanında olduğunu ve İngiltere’nin de bu tür terör saldırılarını kınadığını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerini ileterek, yaralıların ise en kısa süre iyileşmesi dileğinde bulundu. Stoltenbger, "Bu tür korkunç saldırıların mazereti olamaz. NATO, müttefikleri teröre karşı mücadelede omuz omuzadır" dedi.
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Komiseri Federica Mogherini, Avrupa’nın dayanışma göstermesi gerektiğini kaydederek, "Ankara’nın merkezinde korkunç bir saldırı meydana geldi. AB, saldırıda hayatını kaybedenler için baş sağlığı dileyerek, yaralıların ise en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyor. Bu zor zamanlarda Türkiye ve Türk halkının yanındayız ve bu tür şiddet ve terör olayları nedeniyle acı çeken herkesin yanındayız" ifadesini kullandı.
İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Roma’da yabancı gazetecilere verdiği konferans sırasında Ankara’daki saldırıyı kınayarak, saldırı nedeniyle derin bir üzüntü içinde olduklarını söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de, bugün Bakü’ye ziyaret gerçekleştirmesi beklenen ancak saldırının ardından ziyareti iptal eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı göndererek, terörü insanlığa karşı bir kötülük olarak tanımladı. Aliyev, "Bu acımasız saldırı, teröre karşı ortak mücadelenin altını bir kez daha çiziyor" dedi.

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ise sosyal medyada paylaştığı mesajında "Ankara’daki çirkin terör saldırısını kınıyorum" ifadesine yer verdi.
Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati ise, "Arnavutluk, Ankara’daki korkunç terör saldırısını kınıyor. Dualarımız ve düşüncelerimiz, saldırının kurbanları ve ailelerinin yanında" dedi.

ÜLKELERDEN DE KINAMA MESAJLARI
ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price açıklamasında saldırıyı kınayarak, "Bu saldırı karşısında NATO üyesi, güçlü bir ortak ve DAEŞ’e karşı koalisyonun değerli bir üyesi olan Türkiye’nin yanındayız" ifadelerine yer verildi.
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada da saldırıda hayatını kaybedenlere taziye dilekleri iletilerek, yaralıların da en kısa sürede sağlığına kavuşması dilekleri ifade edildi. Açıklamada, "Teröre karşı mücadelede NATO üyesi Türkiye’nin güçlü bir ortak olduğu bir kez daha ifade ediyoruz" denildi.
Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye için taziye mesajı yayınlanarak, ülkenin güvenliğini ve istikrarını hedef alan saldırılara karşı alınacak önlemlerin desteklendiği ifade edildi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı’nın saldırıyı kınayan açıklamasında Türkiye ile dayanışma içinde olunduğu kaydedildi.