Dünya Lıvıng Lab’leri Başakşehir’de Buluşacak

Dünya Lıvıng Lab’leri Başakşehir’de Buluşacak

European Network of Living Labs (ENoLL) Federasyonu’na bağlı 250’ye yakın Living Lab’in temsil edildiği Open LivingLab Days 2015 Yaz Okulu etkinlikleri Başakşehir’de yapılacak.
ENoLL (European Network of Living Labs) Federasyonu’na bağlı 250’ye yakın Living Lab’in temsil edildiği Open LivingLab Days 2014 Yaz Okulu etkinlikleri Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da 2-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Başakşehir Living Lab’in de yürütme kurulundan oluşan bir heyetle temsil edildiği organizasyonda, Başakşehir Belediyesi’nin Living Lab Open LivingLab Days 2015 Yaz Okulu vizyonunun yanı sıra bugüne kadar gerçekleştirilen etkinlikler ile İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nde geliştirilmiş olan ürünler hakkında bilgiler verildi.
DÜNYA LIVING LAB’LARI TANITILDI
4 gün süren organizasyon, Living Lab’ler hakkında yapılmış akademik çalışmaların paylaşıldığı Araştırma Günü etkinlikleri ile başladı. Etkinlik, aktif Living-Lab’lerin faaliyetlerinin tanıtımı ile devam etti. Başakşehir Living-Lab’ın tanıtıldığı programda çalışma büyük ilgi gördü. Etkinliğin 2. ve 3. günlerinde ‘İnovasyon Günleri’ adı altında düzenlenen çalıştaylarda “Akıllı Şehir Akıllı Vatandaş, Bir Hizmet Olarak Living Lab, Sağlıklı Yaşam, Sosyal İnovasyon” temaları ile katılımcılarla bilgi paylaşımı gerçekleştirildi. 2’nci ve 3’üncü gün etkinliklerinde Başakşehir Living-Lab ekibi de iki çalıştayın hazırlanmasında ve yönetilmesinde aktif rol aldı. Organizasyonun son gününde ise, ENoLL 8’inci Dalga kapsamında kabul edilen 25 yeni Living-Lab üyesi tanıtıldı. Organizasyonda salon etkinliklerine paralel olarak dört gün boyunca üye Living Lab’ler, ENoLL Genel Kurulu ile görüşmeler gerçekleştirerek, Amsterdam’da yer alan Living Lab ve inovasyon merkezlerini ziyaret etme fırsatı buldu.
OPEN LIVINGLAB DAYS 2015 YAZ OKULU BAŞAKŞEHİR’DE OLACAK
Organizasyon sonunda bir sonraki Open LivingLab Days 2015 Yaz Okulu etkinliklerinin düzenleneceği yer olarak Başakşehir belirlendi. Tayvan ve Kanada ülkelerinden de aday şehirlerin bulunduğu organizasyon için ENoLL Federasyonu Başkanı Jarmo Eskelinen, Living Lab başvuru sürecinden bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetler ve Living Lab’ler ağına kattığı farklılıktan ötürü Başakşehir’in bu organizasyona ev sahipliği yapmasına karar verdiklerini açıkladı. Organizasyonun 2015 yılının Eylül ayında yapılması planlanıyor.