Dünya onu konuşuyor! Geçmişi herkesi şaşırttı

Dünya onu konuşuyor! Geçmişi herkesi şaşırttı

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Christchurch kentinde gerçekleştirilen terör saldırısının ardından söylemleri, aldığı tedbirler ve terör mağduru Müslümanlara sıcak yaklaşımlarıyla takdir topladı.

Ardern geçtiğimiz cuma günü namaz öncesindeki kısa konuşmasına hadisle başlayarak "Hz. Muhammed dedi ki 'karşılıklı şefkat, merhamet ve sempatileri ile inananlar tek bir beden gibidir. Vücudun herhangi bir kısmı acı çekerse, tüm vücut acı hisseder.' Yeni Zelanda sizinle yasta. Hepimiz biriz." ifadelerini kullanmıştı.

Son haftalarda dünyanın en çok takdir toplayan politikacısı haline gelen Başbakan Ardern'in geçmişine dair detaylar ve fotoğraflar şaşırttı.

Ardern'in bir dönem müzik festivallerinde DJ olarak çalıştığı ortaya çıktı.

Profesyonel olarak DJ'lik yapan Ardern Yeni Zelanda'nın Auckland kentinde 2014 yılında düzenlenen festivalde de sahne aldı.

Instagram hesabında da müziğe olan ilgisini sık sık paylaşımları ile ortaya koyan Ardern bir gönderisinde DJ seti ile yaptığı çalışmayı paylaşmıştı.

Ardern, DJ performansının ne kadar başarılı olduğunu söylemese de Twitter'de başbakanı daha önce dinleyen bir kullanıcı, Ardern'in performansının mükemmel olduğunu belirtiyor.

Amatör olarak başladığı DJ yolculuğunda etkinliklerde ve düğünlerde müzik yapabilecek kadar profesyonelleşen Ardern Auckland Üniversitesi'nin bir etkinliğinde de görev almıştı.

Ardern'in DJ performansını dinlemek isteyenler, "Laneway Festival set in 2014" şeklinde arama yaparak başbakanın remikslerini dinleyebilir.

Başbakanın mikslediği şarkılar arasında Spice Girls'ün Wannabe, The Beatles'in Coma Together gibi bilinen eserler de yer alıyor.

Festivali organize eden isimlerden Ben Howe, Ardern'in festivallere seyirci olarak katıldığını ve DJ'lik teklifine balıklama atladığını dile getiriyor.

Jacinda Ardern, Yeni Zelanda'da İşçi Partisi'nin kamuoyu algısını değiştirerek Ekim 2017'de seçimleri kazanmayı başardı ve böylece 37 yaşında dünyanın en genç kadın lideri unvanına sahip oldu.

Ocak 2018'de eşi Clarke Gayford ile bir bebek beklediklerini duyuran Ardern, doğum izni alarak başbakanlık görevinden 6 hafta süre ile uzaklaşmış ve göreve hızlı dönmesi ile tekrar takdir toplamıştı.

Ardern'in görevi süresince en büyük sınavı Christchurch'de gerçekleştirilen terör saldırıları olmuş ve krizi başarılı şekilde yöneterek dünya çapında beğeni topladı.