Dünya Rabia Gününde Meydanlara İniliyor

Dünya Rabia Gününde Meydanlara İniliyor

Bursa’da, Genç Memur-Sen öncülüğünde, Mısır’da demokrasiye yapılan darbenin birinci yıl dönümünde, ‘Rabia için meydanlara iniyoruz’ yürüyüşü yapılacak.
Memur Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Numan Şeker, Mısır’ın, seçimlerde halkın yüzde 52’sinin oyunu alan Muhammed Mursi’nin seçildiği günden 3 Temmuz darbesine kadar geçen süreçte dikta döneminin fiili ve hukuki kalıntılarıyla boğuştuğunu söyledi. Şeker, “Mısır, ülkeyi özgürlükle, demokrasiyle ve kendi değerleriyle buluşturma adına verdiği bu büyük mücadelenin ardından Mursi’nin dikta rejimden miras kalan askeri ve yargı bürokrasisinin müdahalesine maruz kalmıştır” dedi.
Filistin, Doğu Türkistan, Keşmir, Telafer, Halep ve Kahire’nin değerinin farkında olduklarını belirten Şeker, "Onun için, ’14 Ağustos Dünya Rabia Günü’ dolayısıyla Genç Memur-Sen öncülüğünde, Mısır’da demokrasiye yapılan darbenin birinci yıl dönümü sebebiyle topyekun şekilde Rabia için meydanlara iniyoruz. 14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla alanlarda küresel adalet, insanlığı ölmemesi ve insanlığı yaşatmak için ‘Ayağa kalk ey insan’, ayağa kalk ey ümmet’ diyeceğiz. Genç Memur-Sen öncülüğünde, Genç Müsiad, Milli Türk Talebe Birliği, Genç İHH, Genç Birlik, Alperen Ocakları, AK Gençlik, Akıncılar Derneği gibi birçok kuruluşla beraber yarın saat 12:00’de Orhangazi Parkı’nda toplanacağız. Cumhuriyet Caddesi’nden Şehreküstü Meydanı’na ineceğiz. Emperyalizm ve onun işbirlikçisi olan diktatörlerin hak ve hukuk tanımayan saldırılarına, baskı ve zulümlerine karşı tavır almak için, vicdan sahiplerini seslerini yükseltmeye davet ediyoruz. Mısır, Irak, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki bütün vahşetlerin, katliamların son bulması için herkesi ayağa kalmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.