Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

11°/

Cumartesi

10°/

Pazar

11°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Spor

Dünya rekoru Samsun’da kırılacak

Dünya rekoru Samsun’da kırılacakAvrasya Otomobil Sporları Kulübü (AVOK) tarafından düzenlenecek organizasyonda dünyanın en uzun mesafe ve en uzun süreli dönüş rekoru kırma denemesi Samsun’da gerçekleştirilecek.

Yayınlanma:

Alman pilot Herold Müller tarafından kırılması planlanan rekor denemesi 17 Temmuz Salı Günü saat 17.00 de start alacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan AVOK Başkan Yardımcısı Azmi Kaya, “Spordan sorumlu devlet bakanımız rekor denemesinin Samsun’da yapılmasını arzu etti ve yönetim kurulu olarak aldığımız karar ile Samsun’u tercih ettik. İki dünya rekoru kırma denemesi gerçekleştirilecek ve Guinnes Rekorlar Kitabı gözetiminde yapılacak. Dünyanın en uzun mesafeli ve en uzun süreli dönüşü rekorunu kırmak hedefindeyiz. Pilotumuz Herold Müller pazar günü batı parkta ilk antrenmanını gerçekleştirecek. Kendisine olan güvenimiz ve inancımız yüksek. İnşallah Samsun şehri bize uğur getirir ve dünya rekorlarını kırarız” dedi.

Halen bir Amerikalıya ait olan rekorları gelecek 30 yılda kıracak hiç bir kimse olmayacak şekilde zaman ve mesafeyi kat kat artırmak hedefinde olduklarını kaydeden Avrasya Otomobil Sporları Kulübü Başkan Yardımcısı Azmi Kaya, “Pazar akşamı organizasyonun tanıtımı ile ilgili olarak ulusal ve yerel basın ile yemekte birlikte olacağız. Bu rekor denemesi tüm yazılı ve görsel basın aracılığı ile dünyada ses getirecek ve Samsun’un tanıtımında da büyük rol oynayacak. Samsunluları organizasyonumuza davet ediyoruz. Bu başarıyı ve sevinci birlikte yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler