Dünya Yumurta Günü Fırat Üniversitesi‘nde Kutlandı

Dünya Yumurta Günü Fırat Üniversitesi‘nde Kutlandı

Dünya Yumurta Günü, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi önünde öğrencilere ve akademik personele yumurta ikramı ve folklör gösteri ile kutlandı.
Düzenlenen etkinliğe, Türkiye Bilimsel Tavukçuluk Derneği Başkanı Prof. Dr. Rüveyde Akbay, Dünya Bilimsel Tavukçuluk Derneği Genel Sekreteri Raul Mulder, Amerika Tavukçuluk Derneği Başkanı Micheal O. Smith, İran Tavukçuluk Derneği Temsilcileri, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Servi, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Türkiye Bilimsel Tavukçuluk Derneği Başkanı Prof. Dr. Rüveyde Akbay, dünya yumurta gününü kutlamaktaki amaçlarının çok kıymetli bir ürün olan yumurtaya dikkat çekmek olduğunu belirterek, bu konuda Fırat Üniversitesi ile birlikte iki gün sürecek uluslararası katılımlı çok önemli bir toplantı düzenleyeceklerini söyledi.
Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Servi ise dünya yumurta günü kutlamaları ve kümes hayvancılığı kongresi için yurt içi ve yurt dışından Elazığ’a gelen bilim insanlarına teşekkür etti. Kümes Hayvancılığı Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kazım Şahin de, düzenlenecek olan kongrede kanatlı sektörünün hızla geliştiği Elazığ’da sektörü yakından ilgilendiren konularla ilgili yerli ve yabancı bilim insanları tarafından çeşitli bilgiler verileceğini söyledi. Dünya yumurta günü kutlamaları folklör gösterileri ve yumurta ikramı ile sona erdi.