Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Dünya

Büyük krizin tarihi belli oldu: 2 Şubat!

ABD ile Rusya arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan Orta Menzilli Nükleer Güçler Anlaşması’na (INF) ilişkin görüşmeden mutabakat çıkmadı. ABD Silah Kontrolü ve Uluslararası Güvenlik Müsteşarı Andrea Thompson, NATO karargahında gazetecilere verdiği demeçte, “ABD’nin anlaşmadan çekilmesine yönelik 6 aylık süreci 2 Şubat’ta başlatacağını” söyledi.

Yayınlanma:
Büyük krizin tarihi belli oldu: 2 Şubat!

Rusya’nın anlaşmayı ihlal ettiği savunulan füze sistemlerinin denetlenmesine izin vermediğini belirten Thompson, “Dünkü (önceki gün) müzakereler ve buna uyumlu bugünkü retorikten ötürü Rusya’nın (anlaşmaya) riayet edeceğine dair bir emare görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Washington yönetimi ve NATO müttefikleri, Rusya’nın ürettiği 9M729 nükleer kapasiteli seyir füzeleriyle kısa süre içinde Avrupa’yı vurabileceğini ve bu nedenle Moskova’dan füzeleri imha ederek, 1987 tarihli anlaşmaya riayet etme çağrısında bulunuyor. Rusya yönetimi ise, iddiaları reddererek, ABD Başkanı Donald Trump’ı INF’den çıkmak için bahane üretmekle suçluyor.

Karadan fırlatılan 500-5500 kilometre menzilli füzeleri yasaklayan anlaşma, dönemin ABD Başkanı Ronald Reagan ve Sovyetler Birliği lideri Mihail Gorbaçov tarafından imzalanmıştı

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler