DÜNYACA ÜNLÜ PLAJ SULAR ALTINDA KALDI

DÜNYACA ÜNLÜ PLAJ SULAR ALTINDA KALDI

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde şiddetli lodos sebebiyle dünyaca ünlü Sarımsaklı plajı ve Türk Hava Kurumu’na (THK) ait toprak zeminli havaalanı sular altında kaldı.
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde etkisini 2 gündür sürdüren lodos, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Sarımsaklı mevkiinin sahil bandındaki turistik işletmelerle, evlerin bodrum katları sulara teslim oldu. Sahil yolunun sular altında kalması ise araçlara geçit vermedi. Lodos nedeniyle bazı bölgelerde kopan elektrik nakil hatları ve telefon kabloları, vatandaşları mağdur etti. Sarımsaklı plajlarında bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait Polis Moral Eğitim Sosyal Tesisleri, Maliye Bakanlığı’na ait sosyal tesislerle, Vilayetler Hizmet Birliği’ne bağlı sosyal tesislerin sahil kısımları dalgalar sebebiyle zarar gördü.
HAVAALANI SULAR ALTINDA KALDI
Dalgalardan dolayı iskelelere bağlı sandal ve filikalarda da maddi hasar meydana geldi. Sarımsaklı’daki cadde ve sokakların sular altında kalması nedeniyle bazı vatandaşlar evlerinden dışarı çıkamadı. Bölgedeki Türk Hava Kurumu’na ait toprak zeminli havaalanı ise sular altında kaldı.
LODOS HAYATI FELÇ ETTİ
Şiddetli lodos, Sarımsaklı’daki bazı apartmanların kiremitlerinin de zarar görmesine yol açtı. Sarımsaklı Otogarı’nın yakınındaki bir evin çatısının da uçtuğu öğrenildi. Lodosun ilçe merkezindeki sahil bandıyla, dünyaca ünlü turizm merkezi Cunda Adası’nda da hayatı olumsuz yönde etkilediği belirtildi.
Yetkililer şiddetli lodos yüzünden karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı uyarıda bulundu. Meteoroloji ise; yer yer saatte 90 kilometre hızla esen şiddetli lodosun Salı günü ilçeyi terk edeceğini bildirdi.