Dünyanın En Değerli Otomobil Markası Toyota, Türkiye Turu İçin Erzurum’da

Dünyanın En Değerli Otomobil Markası Toyota, Türkiye Turu İçin Erzurum’da

Dünyanın lider otomobil üreticisi Toyota, “Dünyanın En Değerli Otomobil Markası Toyota, Türkiye Turu 2014” etkinliği için Erzurum’da.
Üstün teknolojisinin yanında, yeni tasarımı ve konforuyla da dikkat çeken en yeni Toyota modelleri, başta Yaris Hybrid ve Yeni Corolla olmak üzere Erzurum Toyota Plaza İkbal’de düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı. Toplantıya Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Pazarlama Direktörü Murat Akdağ ile birlikte Toyota Plaza İkbal Genel Müdürü Enver Mutlu da katıldı.
Toyota’nın yeni tasarım anlayışını yansıtan modellerinin tanıtıldığı toplantıda; Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Pazarlama Direktörü Murat Akdağ, Toyota’nın dünyanın en çok tercih edilen çevreci hibrit teknolojisinden 60 yıllık efsanevi arazi aracı teknolojisine kadar geniş bir ürün gamında yeniliklerin öncüsü olduğuna dikkat çekti. Akdağ, Toyota’nın dünyanın en değerli 100 markası arasında yer aldığını ve otomobil sektöründeki birinciliğini devam ettirdiğini belirterek “Toyota otomobil endüstrisindeki yenilikleriyle lider kimliğini pekiştirirken tüm dünyada başta Prius olmak üzere 7 milyona yaklaşan hibrit araç satışıyla da “En İyi Küresel Yeşil Marka” araştırmasında her yıl başarılı sonuçlar elde etmektedir.” dedi.
Akdağ, Toyota’nın geliştirdiği hibrit teknolojisinin daha iyi anlaşılması gerektiğini de söyleyerek şöyle konuştu:
“Toyota’nın öncülüğünü yaptığı hibrit otomobil teknolojisini geniş kitlelere daha iyi anlatmak gerekiyor. Birçok insan hibrit otomobilin gidebileceği mesafe ile ilgili endişe taşıyor. Hibrit, elektrikli ve konvansiyonel motorlardan oluşuyor. Hibrit otomobil giderken kendi kendini şarj edebilen bir teknoloji ile donatılmış. Şarjdan dolayı mesafeyi kat ederken yolda kalmak gibi bir durum olamaz. Özellikle sıkışık trafiğin olduğu metropollerde hibrit otomobil sadece elektrik motorunun ürettiği gücü kullanarak çok ciddi anlamda yakıt ekonomisi sağlıyor ve düşük CO2 salımıyla çevreyi de kirletmiyor.”
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Pazarlama Direktörü Murat Akdağ, Corolla’nın dünyada tüm zamanların en çok satılan otomobili ünvanını elinde bulundurduğunu da söyleyerek “Corolla bugün 11’nci jenerasyonu ile piyasada. Üretildiği 1966 yılından bu yana 41 milyon adedi geçen bir satış rakamına ulaştı. Dünyanın en popüler otomobili olan Corolla, Türkiye’de de başarılı bir grafik çiziyor” dedi. Akdağ, dünyadaki satış rakamlarıyla “efsane” otomobil kimliğini koruyan Corolla’nın Türkiye’de ise 2014 yılının ilk 6 ayında 5 bin 913 adetlik bir satışa ulaştığını da belirterek şunları söyledi;
“Corolla, bu satış adedi ile ilk 6 ayda Türkiye pazarının filo hariç perakende satışlarında en çok satan otomobil olarak lider durumdadır. Bu, bizim için bir gurur kaynağıdır. Özellikle sedan pazarının güçlü olduğu ülkemizde Corolla modelimiz satışlarımızda lokomotif olmuştur.”
Toyota’nın B segmentindeki modeli Yaris’in yenileneceğin de kaydeden Akdağ, “Yeni Yaris, kalitesi, konforu, tasarımı, sürüş dinamikleri ve eğlenceli multimedya çözümleri ile Toyota mükemmeliyetçiliğin en güzel örneğini veriyor. Yeni Yaris Eylül ayında, hibrit modeli ise Ekim ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Yeni Yaris, 85 milyon avroluk yatırım değeri, 576 bin saatlik AR-GE çalışması ve 1.000 adetten fazla yeni parça dizaynı ile pazardaki iddialı bir Toyota modeli olacak.” dedi.
1999 yılından bu yana 500 metrekarelik showroom, 1.550 metrekaresi kapalı olmak üzere 2.500 metrekarelik alanda Toyota’nın Türkiye’deki ilklerinden olan 3 S plaza konsepti yani satış, servis, yedek parça servisi ve 33 uzman personeli ile hizmet veren Erzurum Toyota Plaza İkbal Genel Müdürü Enver Mutlu da, Toyota’nın öncü bir marka olduğuna dikkat çekerek “Tüm Toyota modelleri; tasarım, teknoloji, donanım ve konfor özellikleriyle fark yaratarak kendi sınıflarının üzerinde bir seviyeye çıkmıştır.” dedi. Enver Mutlu şöyle konuştu;
“Erzurum halkı Toyota markasını sevmiştir. Bunda en önemli etken tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzurum’da da müşterilerimize verdiğimiz büyük önemdir. Hizmet kalitemiz ve ürünlerimizle daima müşterisinin yanında durması gerektiğini kendisine vizyon edinmiş bir markanın Erzurum temsilcileriyiz. Hizmet kalitesini artırmak için durmadan çalışmaktayız. Bu bilincin doğal bir sonucu olarak markamız, müşterilerimizin gözünde memnuniyet sıralamasında daima ilk sırada yer almıştır. Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi” araştırmasında binek otomobil sektöründe 5 yıldır üst üste ilk sırada yer almayı da başarmamız bunun en büyük göstergesidir”
“Dünyanın En Değerli Otomobil Markası Toyota, Türkiye Turu 2014” etkinliğine Erzurum ile devam eden Toyota, Toyota Plaza İkbal’de dünyanın en çok tercih edilen otomobili Corolla, Toyota’nın heyecan verici yeni tasarım anlayışını ilk kez tam olarak yansıtan Auris, Yenilenen Verso, kompakt ve çevik boyutlarının yanısıra sessiz ve çevreci motoruyla Yaris Hybrid ve Prius’u tüm ayrıntılarıyla tanıttı.