DÜNYANIN ÖNDE GELEN DEPREM MÜHENDİSLERİ ANKARA’DA BİR ARAYA GELECEK

DÜNYANIN ÖNDE GELEN DEPREM MÜHENDİSLERİ ANKARA’DA BİR ARAYA GELECEK

‘Yeni Nesil Deprem Yönetmelikleri ve Deprem Mühendisliğinde Yeni Teknolojiler’ konulu sempozyum, dünyanın önde gelen deprem mühendislerini Ankara’da bir araya getirecek.
Türkiye’nin önde gelen proje ve müşavirlik firmalarından Prota Mühendislik, iki yıl ara ile kuruluş yıldönümünde gerçekleştirdiği deprem ve yapı mühendisliği konulu sempozyumlara bu yıl da devam ediyor. Firmanın Genel Müdürü Danyal Kubin, alanında Türkiye’nin öncü firmalarından olan Prota Mühendislik’in bu girişiminin bilimsel çalışma ve organizasyonların üniversiteler ve kamu kuruluşları tarafından yapıldığı ülkemizde yeni bir anlayışı da beraberinde getirdiğini bildirdi. 26-27 Şubat 2015 tarihlerinde Ankara Cer Modern Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan ‘Yeni Nesil Deprem Yönetmelikleri ve Deprem Mühendisliğinde Yeni Teknolojiler’ konulu sempozyumda yurt içinden ve dünyanın en önemli uzmanları, dünyadaki son gelişmeleri Türk akademisyen, mühendis ve müşavirlerine aktaracaklar.
Prota Mühendislik Genel Müdürü Danyal Kubin, eş başkanlıklarını ODTÜ’den Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu ile İtalya Pavia Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gian Michele Calvi’nin üstlendikleri sempozyuma ABD, İtalya, Yunanistan, Kanada, Slovenya, İran, Japonya ve Türkiye’den bilim insanlarının konuşmacı olarak katılacaklarını bildirdi. Kubin, sempozyuma katılım için yurt içi ve yurt dışından büyük talep olduğunu, bu nedenle katılım için kayıt olmak gerektiğini belirtti.
Sempozyumda ayrıca hazırlıkları son aşamaya gelen ve 2015 yılında yürürlüğe girecek olan yapıların performanslarına göre güçlendirilmelerini amaçlayan çağdaş, yeni deprem yönetmeliği de ilk kez tartışılacak. Otoriteler, bir deprem ülkesi olan Türkiye için yeni yönetmeliği çok önemli bir gelişme olarak nitelendiriyorlar.