Duruşmaya Tercüman Gelmeyince Jandarma Er Tercümanlık Yaptı

Duruşmaya Tercüman Gelmeyince Jandarma Er Tercümanlık Yaptı

KAYSERİ(İHA) Suriye’den getirdiği silahları Türkiye’de satmaya çalışmaktan Kayseri’de yakalanan ve yargılanan Suriye uyruklu Hasan El N.’nin ifadesinin alınması için tercüman gelmeyince, mahkeme heyetine tutuklu sanıkları getiren erlerden Arapça bilen Osman Kesmez, çeviri yaparak yardımcı oldu.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık Suriye uyruklu Hasan El. N’nin (21) yargılanmasında tercüman krizi yaşandı. Türkçe bilmediği için ifadesi alınamayan Hasan El.N.’nin ifadesi alınması için tercümanın gelmesi beklendi. Tutukluları getirmekte görevli olan Osman Kesmez, mahkeme heyetine Arapça bildiğini söyledi. Mahkeme heyeti tutanaklara geçirerek Osman Kesmez’den tercümanlık yapmasını istedi ve sanık Hasan El. N.’nin ifadesi alındı.
Suriye’den getirdiği silahları satmaya çalışmaktan yargılanan Hasan El N., ilk olarak verdiği ifadesinde, kurusıkıdan bozma silahları süs eşyası olarak getirdiğini söyledi.
Mahkeme heyeti, jandarma er Osman Kesmez’in de yardımı ile aldığı ifade sonrasında duruşmayı eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe erteledi.