Duyarlı Vatandaşlar Kuşlara Yem Verdi

Duyarlı Vatandaşlar  Kuşlara Yem Verdi

Soğuk kış günlerinde başta kuşlar olmak üzere birçok hayvan aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Soğuk havada yiyecek bulmada zorlanan kuşlara ise duyarlı vatandaşlar yem veriyor.
Birçok vatandaş caddelere yem dökerek kuşların doymasına vesile oluyor. Cengiz Topel Caddesi sakinleri de duyarlılık göstererek kuşları aç bırakmadı. Vatandaşlar kaldırımlara ve cadde kenarına yem bırakarak kuşların yemek ihtiyaçlarını gidermesine vesile oluyorlar. Kuşlar ise caddeye bırakılan yiyecekler ile karınlarını doyuruyor.
Cengiz Topel Caddesi’nde esnaflık yapan vatandaşlar, “Kış günleri çok sert geçiyor. Soğuk çok fazla. Biz bile zor günler geçiriyoruz. Hayvanlar ise aç kalıyor. Kuşların birçoğunun açlıktan ve soğuktan etkilendiğini gördük. Kuşların aç kalmaması için biz de bir şey yapalım dedik. Ekmek kırıntıları, mercimek ve buğdayı kaldırımlar ve caddeye koyduğumuz yiyeceklerden kuşlar yiyerek kışın karınlarını doyuruyor. Elimizden geldiğince bir şey yapmaya çalışıyoruz. Herkes aynı hassasiyeti gösterirse birçok kuş aç kalmaz ve kışı rahat geçirir. İnşallah örnek olmuşuzdur” dediler.
Öte yandan vatandaşların caddeye yem döktüğü gören yüzlerce kuş bölgeye gelerek dökülen yemden karnını doyurmak için mücadele veriyor.