Duygun Yarsuvat'dan zehir zemberek sözler

Duygun Yarsuvat'dan zehir zemberek sözler

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Duygun Yarsuvat Galatasaraylılar Cemiyeti'nde üyelerle bir araya geldi. Üyelere hitaben bir konuşma yapan ve sorularını yanıtlayan Yarsuvat, istifa eden Ünal Aysal hakkında zehir zemberek ifadeler kullandı:

KAOS DÖNEMİNDEN GEÇİYORUZ

"Bir kaos döneminden geçtiğimize inanıyorum. Sizler de bunu söylüyorsunuz. Müstafi bir başkanın iki kere denediği yöntem sonucu Galatasaray tüzüğünün ilkelerini ortadan kaldırırcasına başkanlığı bırakıp gittiğine şahit oldum. Gelenekleri bir kere kırarsanız, bu böyle devam eder. Meşhur bir hikaye var; uzun sakallı bir bilgin yer yatağında yatarken birden sakalının üzerinden fare geçmiş. Hemen kalkıp traş olmuş. Traş olurken niye kesiyorsun demiş hanımı. Kesmezsem yol olur bütün fareler geçer demiş. Aday olmama sebep işte bu.

ÖNCE KURALLARA UYMAYI ÖĞRETECEĞİM

210 gün başkanlık yapacağım dedim. Bunu tüzük diyor. Yapacağım ilk şey kurallara saygıyı öğretmek, ikincisi ise bu bayrağı almak için Galatasaraylılara zaman tanımak. 2015'in mayıs ayının ikinci yarısında yapılması gereken seçimde birden fazla aday çıkacaktır. Baskın bir seçime yer vermemek gerekir. Baskın seçim bir kere yapıldı başarılı olmadı. İkinci kere olduğu için başkan bir daha seçime girmedi.

636 KİŞİ ÇALIŞTIRMAK DA NEDİR?

Büyük yük nedir. Çok şişirilmiş bir idari kadro var. 636 kişi... Bu ölçekteki şirkette 636 kişiye görev verebilir misiniz? Makul seviyeye indirmek icaq eder. Askerde bir kazanı taşımak için beş tane asker yola koyulurdu. Çünkü vakit geçsin, zamanı doldursun işe yaradıklarını göstersin diye. Kısa sürede kulübün içine girdiğinde böyle bir manzaranın olduğunu tespit ettim ama derinlemesine gidemedim.

NEDEN 41 FUTBOLCU?

Futbolcu sayısının inanılmaz rakamda olduğunu gördüm. 41 oyuncu var. 11 kişi oynar. Sahaya 18 kişi. Diğer kalanlar ne yapar? Bunlar kendilerine verilecek paraları alırlar. Pinpon oynarlar. Vakit geçirirler, görev verilmez onlara. Halbuki hepsi yeteneklidir. Ama kulübümüz bir tek takım ile mücadele etmek durumundadır.

O GÖRÜNTÜYÜ HİÇ YAKIŞTIRAMADIM

Sosyal medyada yanılanan bir klip gördüm. İki galatasaraylı futbolcu otomobilin içinde dolarları saçıyorlar. Bunları sayıyorlar ve gülüyorlar. İkisi de iyi sporculardı, ama bu şekilde kulübüyle alay edilmesini, 'siz ne yaparsanız yapın biz paraları yiyoruz' demelerini yakıştıramadım.

KASAYI AÇTIĞIMIZDA İÇİNİN BOŞ OLDUĞUNU GÖRECEĞIZ

Başarılı oldukça para gelir. Kahroldum, 4-0 yenildik diye. Sporcuların hepsi kasım ayının ilk haftasında ellerinde bulunan senetlerin paraya çevrilmesi için kuyruğa gireceklerdir. Bunun tedbirlerini almamız gerekir. Bu paraları nereden bulacağımızı düşünmeye başladık. Ancak müstafi başkanımız elimizdeki son gelirleri de teminat karşılığı kredi almakla meşgul olmuştur. Kasayı açtığmızda içinin boş olduğunu göreceğiz.

İLK İŞİMİZ HESAPLARI İNCELEMEK

İlk işimiz mali açıdan denetleme yapacağız. İkincisi ise bu mali açıdan denetlemeyi olağanüstü mali kurulda Galatasaraylıların bilgisine snacağım. Böylece nereden geldiğimizi ve nereye gidebileceğimizi göreceğiz. En iyi yalan gerçektir.

2013'TE EKARTE EDİLEN ARKADAŞLAR...

Bugünkü başkanın geçen 2013 Haziran'da baskın seçim yoluyla ekarte ettiği arkadaşlarımızla beraber olacağız. Bu arkadaşların Sportif A.Ş'nin bünyesinde yer alacaklarını, hiçbir ücret talep etmediklerini bildirmek isterim.
Galatasaray'ın galrimenkullerini yatırım ortaklığına koymam, bunlar kasada duran mücevherlerdir.

SUADA'NIN İŞLETMECİSİ ORAYA EV YAPMIŞ

Galatasaray Adası'nan Galatasaraylılar neden yararlanmıyor? İşletmeci de bilmelidir ki, bu ada su adası değil Galatasaray adasıdır ve bizimdir. Bu işletici o kadar ileriye gitmiştir ki, adayı kendinin zannedip üzerine yalı yapmıştır. Siz çivi çaksanız soluğu hakimin önünde alırsınız. Bu, kendine adanın üzerinde ev yapmış. 380 bin dolar yıllık kira ödüyor. Bu adayı Galatasaray'a geri kazandıracağız. Ben şahsen yararlanamıyorum. 4 mevsim otelinde oturan turistler yararlanıyor.

10 MİLYONLUK MOBİLYA ALDILAR

Galatasaray herkesle davalı. Stadın üstü kapatılması ön görülmüşken ibra edilmemiş yönetim mobilyalar karşılığı üstünün kapatılmamasını kabul etmiştir. 10 milyonluk mobilya alınmıştır. Amaç stat hemen açılsın. İbra edilmeyen yönetim seçime gitmesine 4 gün kala o yönetimden biri taahütte bulunmuştur. "Üstünü kapatacağız" dediler ama kapatılmadı. Bu yüzden devletle kavgalıyız, devletle kavga edilmez.
(Duygun Yarsuvat'ın bu sözlerinin ardından kongre üyesi Aydemir Akbaş "İşte para böyle çalınıyor Galatasaray'da" diye bağırdı.)