Düzce’de Ambulans Ve İtfaiye Dostları Aranıyor

Düzce’de Ambulans Ve İtfaiye Dostları Aranıyor

Düzce’de ambulans ve itfaiye araçlarının olay yerine intikallerinde yaşanan trafik sorunlarının çözümü amacıyla ‘itfaiye ve ambulans dostu sürücü projesi’ başlatıldı.
Trafiğe çıkan araç sahiplerinin ambulans ve itfaiye araçlarına geçiş üstünlüğü sağlamaları konusundaki duyarlılığı ve bilinci arttırmak amacıyla Düzce genelinde bir proje başlatıldı. Toplantı’da trafikte geçiş üstünlüğüne sahip olan itfaiye ve ambulans araçlarını olay yerine gidiş ve gelişleri sırasında yol güzergahında meydana gelen sorunlar ve diğer araç sürücülerini istenilen duyarlılığı göstermemeleri gibi konular ele alındı.
Toplantı’da söz alan konuşmacılar kaza, yangın ve hasta çağrılarına intikal eden ambulans ve itfaiye araçlarının zaman zaman olay yerine intikallerinde otomobil, minibüs, kamyon ve otobüs gibi araçları kullanan sürücülerin yol verme konusunda gereken duyarlılığı göstermediklerini belirterek, bu durumun vakalara ulaşmada gecikmelere yol açtığını vurguladılar. Bu olumsuzluğun acil vakaların hastanelere sevkinde de ciddi sıkıntılara neden olduğunu ifade eden konuşmacılar sorunun çözümü ve araç sürücülerinin bilinçlendirilmesi amacıyla “itfaiye ve ambulans dostu sürücü projesi” başlatıldı.