Düzce’de Fetih Gecesi Coşkusu

Düzce’de Fetih Gecesi Coşkusu

Anadolu Gençlik Derneği Düzce şubesi tarafından düzenlenen ’Mekke’nin Fethi gecesi’ büyük ilgi gördü.
Mekke’nin fethinin 1384. yıl dönümü dolayısıyla Düzce’de Fetih gecesi programı düzenlendi. Çok sayıda davetlinin katıldığı Düzce Müftülüğü konferans salonundaki gece, Kur-an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Gecenin açılış konuşmasını Anadolu Gençlik Derneği Şubesi adına Başkan Emrullah Akgün yaptı. Müslümanların yanlışlardan dönmek için Hz. Muhammed’i ve Mekke’nin fethini bilmesi gerektiğini ifade eden Akgün, Mekke’nin fethi ve Hz. Peygamber’in hayatıyla ilgili bilgiler verdi.
Anadolu Gençlik Derneği’nin Mekke’nin Fethi Gecesine konuşmacı olarak katılan Eğitimci-İlahiyatçı Mustafa Kayhan, Mekke’nin ekonomik ambargoya uğradığı dönemde insanların yemeye ekmek bulamadığı zamanların olduğunu, buna rağmen hiç bir ailede çözülmelerin yaşanmadığını belirterek “Şimdi Türk aileleri çatır çatır yıkılıyor. Dün yokluk her şekliyle yaşanırken aileler buna dayanıyordu da bugün eksik olan ne? Neden dayanamıyoruz? Artık sosyal ahlaksızlığa dayanacak aile yapısı yok” dedi.
Mekke’nin bir okul olduğunu ve insanlığın ilk yurdu, ilk vatanı olduğunu belirten Kayhan, Mekke’ye ziyarete gitmenin gurbete gitmek olmadığını, baba ocağına gitmek olduğunu vurguladı.
Kayhan’ın konuşmasının ardından Muhsin Dinçler İlahi Grubu ve Tolga Karabulut hem şiir söyledi hem de ilahilerde bulundu. Sinevizyon gösteriminin ardından Siyer-i Nebi Ödül Töreni gerçekleştirildi.