Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

17°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

/

Cumartesi

/

Pazar

13°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Ankara

(DÜZELTME) BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ’I ŞAŞIRTAN SORU

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fethullah Gülen’in 2013 yılında öldüğü iddialarını soran bir internet sitesi muhabiri arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Gazetecinin sorusu üzerine şaşkınlığını gizleyemediği görülen ve...

Yayınlanma:
(DÜZELTME) BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ’I ŞAŞIRTAN SORU

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fethullah Gülen’in 2013 yılında öldüğü iddialarını soran bir internet sitesi muhabiri arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Gazetecinin sorusu üzerine şaşkınlığını gizleyemediği görülen ve muhabirin sorusuna cevap veren Arınç, “Özür dilerim ama haber kaynağınıza bakınca ciddi olmadığına şimdiden hükmettim. Aman yarabbi, Allah’ım aklımızı korusun” dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir internet sitesi muhabiri olan Nevin Genç’in, “Fethullah Gülen’in 2013 Eylül ayında öldüğü söyleniyor ve bununla ilgili ciddi duyumlar var. Cemaat cephesinde çok büyük dağılma olacağı endişesiyle bu konunun gündeme getirilmediği söyleniyor. Şu anda gazetelerde de haber olmaya başladı. Bu konuyla ilgili bir duyum aldınız mı” sorusu karşısında şaşkınlığını gizleyemediği görülen Arınç, “Çok şaşırttınız beni. Herhalde belli bir amaçla bunu soruyorsunuz diye düşünecektim. İlk defa sizden duyuyorum. Şu ana kadar siz konuşuncaya kadar böyle birşeyin ne dedikodusu, bir başka şekilde haberi bilmiyorum arkadaşlar. Ciddisiniz değil mi bu sorunuzda” cevabını verdi.
Arınç’ın bu haberin hangi gazetelerde çıktığını sorması üzerine ise muhabir ve Arınç arasında şu diyalog yaşandı:
“Arınç: Hangi gazetelerde çıktı?
Muhabir: Ege’nin sesi, bu konuyla ilgili.
Arınç: Ege’nin Sesi mi? Ben böyle bir gazeteyi ilk defa duyuyorum. O gazetenin muhabiri misiniz?
Muhabir: Hayır
Arınç: Böyle bir gazete ilk defa duyuyorum. Yerel bir gazete mi?
Muhabir: Yıllardır var bu gazete.
Arınç: Haber kaynağınız Egenin Sesi Gazetesi değil mi? Böyle bir haber orada yayınlandığı için ciddi bulmamak gerekir. Şu gazete veya bu gazetede böyle bir haber var diyeceksiniz sandım. Ben de bugüne kadar cahil kalmışım, özür dilerim ama haber kaynağınıza bakınca ciddi olmadığına şimdiden hükmettim. Aman yarabbi. Allah’ım aklımızı korusun”.
Soruyu soran Nevin Genç isimli internet sitesi muhabirinin Başbakanlık akreditasyonu olmadığı ve Sarı Basın Kartı’na sahip olmadığının öğrenilmesi üzerine, bundan sonraki toplantılara da bu yüzden alınmayacağı belirtildi.
Başka bir gazetecinin sorusunu cevapladığı sırada sorunun devamını gazeteciye soran Arınç, Fethullah Gülen’in öldüğü iddialarını soran muhabiri hatırlatarak, “Ne sordun kafam karıştı. Ege’nin Sesi diye birşey çıkardı, aklım başımdan gitti. Kızım nasıl geldin buraya, ne soruyorsun ya? Adam ölmüş dedi, bir buçuk seneden beri. Çocuklar siz bana ilaç verin bu sorudan sonra. Bu hanımefendi beni perişan etti” diye konuştu.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler