E Ticaret Eğitimi Verilmeye Başlandı

E Ticaret Eğitimi Verilmeye Başlandı

Malatya’da, ücretsiz E-ticaret eğitimi verilmeye başlandı.
Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda bugün başlayan ve 4 gün sürecek olan ücretsiz E- ticaret eğitimi Fırat Kalkınma Ajansı’nın teknik destek programı kapsamında düzenleniyor.
Eğitimin açılışında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Vekili Abdullah Duran, eğitimin iki kur halinde düzenleneceğini belirterek, “1.kur 11-12 Eylül 2014 - 2. kur 18 - 19 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı.
Abdullah Duran, dünyada ticaretin küreselleştiğine dikkat çekerek, “Ticaret artık masanızın ve bilgisayarınızın içerisinde. Bunu da kurallarına uygun olarak yaparsanız, iş hacminiz artar ve kendinizi çağın gerekleri adına yetiştirmiş olursunuz” diyerek, eğitimlerden maksimum yararlanılmasını önerdi.
E- ticaret eğitimini veren Eğitimci Şefik Ergönül ise açılış konuşmasında, Türkiye’de e ticareti başarılı uygulayan ve ciddi paralar kazanan işletmelerin olduğuna parmak basarak, “İşler kurallarına uygun olarak yapıldığı takdirde başarı elde edilir” ifadelerini kullandı.
Başarılı olma konusunda Güreş ile ilgili örnek veren Şefik Ergönül, “Eskiden Karakucak Güreşleri yapılırdı ve Karakucak Güreşlerinde oldukça başarılı idiler. Türk gibi kuvvetli derlerdi. Minderlerde fırtına gibi eserdik. Sonra, grekoromen Güreş çıktı. Biz geride kaldık. Neden geride kaldık. Çünkü kurallarını bilmiyorduk. Kurallarına göre iş yaparsak daha başarılı oluruz” şeklinde konuştu.
Sadece ticaret programı alma ile başarı sağlanamayacağına dikkat çeken Eğitimci Şefik Ergönül, “Oldukça karmaşık olan bu programını iyi kullanmak ve doldurmak gerekir. 7/24 servis vereceğiniz müşterilerin taleplerini iyi bilip, iyi karşılamak gerekir . Bunu e ticarette yakalayabiliriz” dedi.