Edirne’de Ambulansın Direksiyonuna Geçen Vali Şahin, Emniyet Kemerinin Önemine Vurgu Yaptı

Edirne’de Ambulansın Direksiyonuna Geçen Vali Şahin, Emniyet Kemerinin Önemine Vurgu Yaptı

Sağlık Bakanlığı tarafından Edirne’ye gönderilen 10 ambulans, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu nezaretinde, merkez ve ilçelerde görev yapan sağlık çalışanlarına teslim edildi. Ambulansın direksiyonuna geçen Vali Şahin, emniyet kemerinin önemine dikkat çekti.
Edirne Valilik binası bahçesinde düzenlenen anahtar teslim törenine, Vali Dursun Ali Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu, Edirne ili acil sağlık hizmetleri çalışanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
"TÜRKİYE’DE SON 12 YILDA SAĞLIK ALANINDA REFORM YAPILDI"
Vali Şahin, son 12 yılda ülkede sağlık alanında reform niteliğinde kararların alındığını belirterek, "Şu bir gerçek ki, 12 yıl süre içerisinde Sağlık Bakanlığı’nda devrim niteliğinde olaylar yaşandı. Kanunlar yürürlülüğe girdi. Bunlar öyle kanunlar ki, 1789 yılında Fransa’da o büyük reform neyse Türkiye’de sağlık alanında yapılan reform ondan hiç aşağıya olmamıştır. Ambulans demek hız demektir, ambulans demek sürat demektir" dedi.
KİŞİOĞLU: "SAĞLIK BAKANIMIZ SAYIN DR. MEHMET MÜEZZİNOĞLU’NA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ"
Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu da kente katkılarından dolayı Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na şükranlarını sunarak, "Sağlık Bakanımızın büyük teveccühü ile tarafından şehrimize kazandırılan 9’u acil yardım, 1’i yoğun bakım ve obez olmak üzere toplam 10 adet tam teşekküllü acil yardım ambulansının teslim töreni için bulunmaktayız. Bugün acil yardım istasyonlarımıza teslim edeceğimiz araçlarla filomuz toplamda 43 acil yardım ambulansına ulaşmaktadır. Ayrıca acil yardım ambulanslarımızın bu yeni araçlarla ortalama yaş aralığı 2 yıla çıkacaktır. Bu vesileyle Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na şükranlarımızı sunar, tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunarız" diye konuştu.
AMBULANSIN DİREKSİYONUNA VALİ ŞAHİN GEÇTİ
Acil sağlık hizmetleri çalışanlarına tek tek ambulansların anahtarlarının tesliminin ardından acil tıp teknisyeni kıyafetlerini giyen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, ambulansın direksiyonuna geçti. Vali Şahin, "Ambulansta ilk defa tecrübem oluyor ama çok araba kullandım. Vitesli araba az kullandım ama bir deneyelim" diyerek ambulansı valilik bahçesi çıkışına kadar kullandı.
Ambulans deneyimi ardından Vali Şahin, "Ambulans da olsa mutlaka kemer takılmalı" diyerek basın mensuplarına uyarılarda bulundu.