Edirne’de Futbolun Patronu Acar, Takımların Birleşme Kararını Değerlendirdi

Edirne’de Futbolun Patronu Acar, Takımların Birleşme Kararını Değerlendirdi

Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı İbrahim Acar, futbolda Edirne’nin iki temsilcisi olan Edirnespor ve Edirnespor GK’nın birleşme kararının, Edirne futbolu adına olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.
Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı İbrahim Acar, her iki kulübün birleşmesinin ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın bayan basketbolda olduğu gibi futbol takımının da adının Edirnespor Belediye yapması gerektiğini belirtti.
"EDİRNE BELEDİYESİ FUTBOLA DA SAHİP ÇIKMALI"
Edirne ASKF Başkanı İbrahim Acar, Edirne’deki futbol takımlarının birleşmesinin ardından bayan basketbolda olduğu gibi Edirne Belediyesi’nin futbol takımına da sponsor olması gerektiğini belirterek, "Edirne’deki bütün insanlar bu iki takımın birleşmesinden yana. Aslında bana göre birleşmeyle de çözüme ulaşılmıyor. Niye? Yarın birleşecekler, bu takımın bir sürü borcu var. Yani hesapladığınızda iki kulübün yaklaşık 1 trilyonun üzerinde borcu var. Bir yönetim kurulmak istense birleştikten sonra bu yönetime kimse talip olmaz Edirne’de. Bu yüzden nasıl Edirne’nin bayan basket takımının ismini Edirne Belediyesi Edirnespor koydular, şimdi de yeni oluşumun ismi Edirnespor Belediye olmalı. Belediye Başkanı madem bu işin içine bu kadar elini soktu, bu işe yardımcı olacaksa kalkacak bu takımın ismini Edirnespor Belediye yapacak. Yoksa bunun haricinde hiç kimse bu kadar yükün altına girmez. Bugün İzmir 3-4 takımı kaldırmıyor, Adana 2 takımı kaldırmıyor. Düşünün koskocaman İzmir’de Süper Lig’de bir tane takım yok. Niye, bir sürü takım olduğu için. Eğer burada birleştikten sonra arkasında Belediye desteğini alırsa ve iyi bir yönetim oluşturulursa Belediye’nin kontrolü altında o zaman Edirnespor iyi bir yere gelir diye düşünüyorum" dedi.
Acar, ASKF olarak lige katılım payı hakkında Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’den söz aldıklarını fakat bu meblağ gelmeyince kendi bütçelerinden ödediklerini söyleyerek, bu durumun federasyonun vaatlerini yavaşlattığını belirtti.