Edirne’de İki Kur’an Kursu Hizmete Açıldı

Edirne’de İki Kur’an Kursu Hizmete Açıldı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tadilat ve onarımları yapılan Kur’an kurslarının açılışı Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in katılımıyla bugün yapıldı.
Edirne Valiliği, İl Müftülüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tadilat ve onarımları yapılan ve Edirne’nin Karaağaç ve Menzilahir mahallelerinde bulunan çok amaçlı Kur’an kurslarının açılış törenleri yapıldı. Kur’an kurslarının açılış törenlerine Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kamu kurum müdürleri, mahalle muhtarları ve Kur’an kursu öğrencileri katıldı.
İlk olarak Edirne Karağaç Mahallesi Pazarkule Sınır Kapısı yolu üzerinde bulunan Kur’an kursunun açılışını yapan Vali Şahin, “Bu binanın dışının güzelliğine bakmayın, buraya esas güzelliği verecek olan onun içindeki insanlardır” dedi.
Vali Şahin, anne ve babaların çocukları ile birlikte hem milli değerleri öğrenebileceği hem de sosyal etkinliklerde bir arada olacağında duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bir yer eğer içinde insan yoksa cennet de olsa hiçbir değer ifade etmez. Sadece görsellikte kalır. Ama o binanın içinde insan varsa o yer daha çok şeref kazanır. İşte bizler de Edirne’deki mahallerimizde milli değerlerimizin ifade edilebileceği yerler hazırladık. Kur’an kurslarına devamlı ve düzenli gelen ailelerimiz için gıda paketleri hazırladık. Ayrıca düzenli şekilde gelen ve başarı gösteren hanımlarımız için iki otobüs tahsis ettik. Onlara Edirne’nin dışında da bir hayat olduğunu göstermek istiyoruz. Bursa’da, İstanbul’da bulunan camilerimizi göstermeye götüreceğiz, onları Çanakkale Şehitliği’ne götüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve beraberindeki heyet, daha sonra Menzilahir Mahallesi Berkuka Caddesi üzerinde bulunan Kur’an kursunun da açılışını yaptı.