Edirne’de ’kobani’ Eylemi

Edirne’de ’kobani’ Eylemi

Eğitim-Sen Edirne Şube Başkanı Salim Enginar, "Kobani’ye yapılan bu saldırı, sadece Kobani halkına yönelik değildir" dedi.
Eğitim-Sen Edirne Şube üyeleri, IŞİD’in yapmış olduğu saldırıları protesto etmek için, Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Edirne Şube Başkanı Salim Enginar, IŞİD’in günlerdir, Suriye topraklarında Kobani’de, tanklar, füzeler ve ağır silahlarla saldırdığını dile getirdi.
Saldırıların sadece Kobani halkına yönelik olmadığını öne süren Enginar, "IŞİD aynı zamanda Kobani’de oluşturulan demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü değerlere saldırmaktadır. Halkların kaderine karşı yapılan her saldırı, her katliam açıkça insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Türkiye’de günlerdir emek ve demokrasi güçleri Kobani’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmeye çalışmakta, kamuoyunu yeni bir katliama karşı uyarmaktadır. Kürt sorununun, demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözümündeki umutlar, Türkiye’de Kobani politikası ile tamamen bitirilmek istenmektedir. Bunun anlamı, Türkiye’deki siyasi iktidar eliyle yeni bir kaos ortamına sürüklenmek istenmesidir. Bu kaostan en çok zarar görecek olanlar, Türkiye’deki emekçiler ve halklar ve tüm ezilenler olacaktır. Bugün ağır bir saldırı altında Kobani’yi savunmak, sadece Ortaçağ karanlığını temsil eden IŞİD barbarlığına karşı olmayı değil, aynı zamanda emperyalist güçlerin savaş ve işgal planlarına karşı halkların kardeşliğini ve demokrasi geleceğini savunmak anlamına gelir. Eğitim ve bilim emekçileri olarak, Kobani’de yaşanan insanlık dramı karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamız mümkün değildir" dedi.
Eğitim-Sen Edirne Şube Başkanı Enginar, savaş politikalarının ağır bedellerini ödememek için, 8-9 Ekim tarihleri arasında ülke çapında iş bıraktıklarını açıkladı.
Yaklaşık 40 kişiden oluşan grup, saldırıları protesto ederek, sloganlar attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.