Edirnespor İle Edirnespor Gk Birleşecek

Edirnespor İle Edirnespor Gk Birleşecek

Edirne’de 1966 yılında kurulan, uzun yıllar 2. Ligde mücadele vermesine rağmen son yıllarda yaşanan borçlanma nedeniyle zor günler geçiren Edirnespor Kulübü Futbol Takımı, borçları nedeniyle Bölgesel Amatör Ligde Edirne’yi temsil eden Edirnespor Gençlik Kulübü (GK)ile birleşme kararı aldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Edirnespor Kulübü Başkanı Erdem Güyümgüler, borçlanma sorununun bitmesinin ardından Edirnespor’un kurumsal yapısının düzeltilmesi gerektiğini belirtti. Gelir-gider dengesinin kurulması gerektiğini kaydeden Başkan Güyümgüler, "Sadece bizim yönetimimizle olacak bir şey değil. Daha güçlü bir yönetimle güçlü bir birliktelikle ancak olur. Ben çok umutluyum, yani Edirnespor bu borcu ödeyecek. Bu tarihi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Edirnespor GK Başkanı Şükrü Atamgüç de çok iyi niyetli, sayın Belediye Başkanımız çok iyi niyetli, çok istekli ve arzulu. Biz zaten birleşmenin yanındayız. Şehri yöneten bu dinamikler bir araya geldiğinde, sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Sayın bakanımıza da bu çalışmalarla ilgili bilgi sunacağız. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde bu sorunu kökünden çözeceğiz" dedi.
BİRLEŞME İÇİN ADIMLAR ATILDI
Edirnespor Kulübü Başkanı Erdem Güyümgüler, kulüplerinin yaklaşık 750 bin lira borcu olduğunu dile getirerek, "Tarihi bir fırsat yakaladık. Bu fırsatı kaçırmamız gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kaydetti.
Güyümgüler, birleşmenin olması için çalışmalara başladıklarını ifade ederek, "Birleşmenin olabilmesi için kulübün borçlarının ödenmesi gerekli. Önümüzdeki günlerde Edirne Belediye Başkanımızla bir toplantı yapacağız. Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk’ü makamında ziyaret ederek, birleşme ve Edirne’de sporun gidişatı hakkında bilgi verdim. Kendisinden manevi destek istedim. Çünkü bu oluşumda Edirne Ticaret Borsası, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Belediye ve Sivil Toplum kuruluşları beraber hareket etmezsek, bu birleşme sağlıklı olmayacak. Borcumuzla ilgili 7 sene yapılandırma yapılmasına hiçbir kulüp başkanımızın imza atacağını düşünmüyorum. Bu meblağ ödenemeyecek bir meblağ değildir. Edirne’de 10 bin TL verecek 75 kişi yada 5 bin TL verecek 150 kişi mutlaka olacaktır. Bir gecede bu borçların toplanarak kökten ödenmesi ve Edirne GK ile birleşme konusunda çalışmalarımız sürüyor. Edirnespor GK Başkanı Şükrü Atamgüç ile beraber çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu tarihi bir fırsattır. Edirnespor Kulübümüzün 1966 yılından bu yana yetiştirdiği futbolcular bilinmektedir. Milli takıma kadar yükselen yıldızlarımız var. Biz bunlarla gurur duyduk" şeklinde konuştu.