Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Gazeteciler İle Bir Araya Geldi.

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Gazeteciler İle Bir Araya Geldi.

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya, İlçe Milli Müdürü Yusuf Koç, şube müdürleri Şaban Altınsuyu, Vedat Kaya, Muharrem Yenigün ve Öğretmenevi Müdürü Yücel Mercan ile gazeteciler katıldı.
İlk kez basınla bir araya gelebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Koç, yeni eğitim ve öğretim yılına ilçede sorunsuz girilebilmesi için yoğun gayret içinde bulunduklarını bildirdi.
Koç, ‘Valiliğin emri ile ilk ve ortaokulların ayrılması ile orta öğretimde derslik sıkıntısı yaşandı. İlçemizde 125 dersliğe daha ihtiyacımız var. Bunun için yoğun girişimiz sürüyor. Yeni eğitim ve öğretim yılına yine de sorunsuz giriyoruz. Karagözoğlu’nun ilkokul olması ile burada eğitim gören orta kısıma devam edecek öğrenciler 75.Yıl ve M. Akif Ersoy Ortaokulu’na kaydırıldı. Haliyle Mehmet Akif Ortaokulu’nda haliyle sınıflarda öğrenci sayısı yükseldi. Buradan 75. Yıl’a geçmek isteyen öğrencilerimizden kısa süre için adres zorunluluğu istemeyeceğiz” dedi.
Müdür Koç, aynı zamanda engelli öğrenciler için hayırsever Fernur Sözen tarafından Edremit’e Özel Eğitim Okulunun yapıldığını ve Aralık ayı gibi hizmete gireceğini ve ilçeye fen lisesi açıldığının da müjdesini verdi.
Bu yıl ilk kez puanlama sistemi getirildiğine dikkat çeken Koç, bu nedenle değerlendirmeye giren 35 okul müdüründen 14 okul müdürünün 75 puan altında kalması nedeniyle değiştiğine dikkat çekti.
Ardından söz alan şube müdürleri Şaban Altınsoy ve Vedat Kaya kapatılan ilk ve ortaokullar ile yeni açılacak ve yapımı süren okullarla ilgili olarak geniş bilgiler verdiler.
Edremit’in ilçe olarak 130 bin nufüsü nedeniyle bir çok ili geride bıraktığına dikkat çekilen açıklamalarda, “Edremit’te toplam 65 adet resmi okul, 39 tane de özel eğitimi kurumu var. Toplam 22 bin 230 öğrencimiz eğitim ve öğretim görüyor. Tüm bu hizmetler, bir müdür ve 4 şube müdürü ve bin 466 idareci ve öğretmen ile personel tarafından verilmeye çalışılıyor.” denildi.
Koç, ilk olarak basın mensupları buluştuklarını ardından ise okul yetkilileri ile bir araya gelmeyi planladıklarını söyledi.
Toplantı sonunda basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektiren Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ve şube müdürleri, amaçlarının sorunsuz bir eğitim öğretim yılı geçirmek olduğunun altını çizdi.