Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Diğer

Edremit Memur-sen Temsilcisi İsmail Damar:

Memur-Sen Edremit Temsilcisi İsmail Damar, IŞİD bahanesiyle Türkiye’de 1990’lı yılları aratmayan şiddet eylemlerinin başlatılmasına yönelik çabaları teessürle izlediklerini belirterek, milletin engin firasetiyle bu oyunu bozacağına inandıklarını...

Yayınlanma:

Memur-Sen Edremit Temsilcisi İsmail Damar, IŞİD bahanesiyle Türkiye’de 1990’lı yılları aratmayan şiddet eylemlerinin başlatılmasına yönelik çabaları teessürle izlediklerini belirterek, milletin engin firasetiyle bu oyunu bozacağına inandıklarını söyledi.
Damar, “Halkın malına ve canına kast ederek Kobani’ye destek olunamaz; IŞİD’in ürettiği vahşet sona erdirilemez. Kinin, nefretin, acımasızlığın kol gezdiği bir ortam oluşturmak hedefiyle sokak eylemlerine tevessül edilmesi, Kobani’de bitirilmesi gereken IŞİD zulmünü daha da artırmak dışında bir sonuç doğurmaz” dedi.
Hayata geçirilmek istenen şiddet ortamının, puslu havadan rant devşirmekte mahir terör örgütlerinin ve emperyalist ülkelerin işine yaradığını anlatan Damar, “Böyle bir ortam Türkiye düşmanlarını sevindirirken, Türkiye’den destek bekleyenlerin umutlarını azaltır. Buna millet olarak, bölgenin güçlü ülkesi Türkiye olarak izin vermeyiz, veremeyiz. Bölgenin neredeyse tek barış ve istikrar adası olan ülkemizin önünü kesmek ve bölgede kalıcı barışın tesisini engellemek için sahnelenen bu oyunu görmeliyiz. Kim olursa olsun bu oyunu görmezden gelen, figüran olarak katkı sunan, milletin basiretine ve devletin huzuru sağlamaya yönelik kudretine destek olmayan herkes bu kalleşçe saldırı planının ortağı olma sorumluluğu taşıyacağını unutmamalıdır” diye konuştu.
Damar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Milletimiz, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Alevi ve Sünni’siyle, genciyle, yaşlısıyla sadece Türkiye’ye değil bütün bölgeye pozitif katkı sağlayacak çözüm sürecine destek olurken, sürecin zeminine mayın döşemek mahiyetindeki bütün söylem ve eylemler kardeşlik hukukunu sabote etme girişimi olarak değerlendirilecektir. İnanıyoruz ki son günlerde yaşanan olumsuz tavırlara ve devam eden şiddet ortamı çabalarına rağmen bu coğrafyayı huzur içinde ve ortak yaşama merkezi haline getiren birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz galip gelecek, ülkemizin ve milletimizin geleceği için sabır ve sağduyu hakim olacaktır. Türk’ü Kürt’ten, Laz’ı Çerkez’den, Alevi’yi Sünni’den ayırarak milletimizi bir birine düşürmek isteyenlerin oyunlarını bozacağız. Tek ses ve tek yürek olarak heveslerini kursaklarında bırakacağız. Devleti ve milletiyle Ortadoğu’nun mazlumlarına yardımeli uzatmaktan yorulmayan ve bunu varlık sebebi sayan Türkiye, yanı başındaki IŞİD terörünün mağdur ettiği Kobani halkı dahil herkese insani yardımlarını artırarak devam ettirirken, tezgahlanmak istenen bu oyunun nihai hedefinin bizim birlik, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz olduğu aşikardır. Türkiye’nin gücünü kırmaya, mazlumlara olan ilgisini dağıtmaya yönelik bu oyunu da birlik, beraberlik ve kardeşliğimizle bozacağımızdan zerre şüphe duymuyoruz. Ferasetine her zaman güvendiğimiz milletimiz ve varlığıyla düşmanları için tehdit, mazlumlar için güven merkezi devletimiz Kobanili mazlumlar üzerinden yürütülen provokasyonları el birliğiyle bertaraf edecek, sağduyusuyla da tırmandırılmak istenen şiddet ateşini söndürecektir. Büyük Memur-Sen ailesi olarak bir kez daha milletimizi sağduyuya davet ediyor, Kobani’de IŞID’in, Suriye’de Esed’in zulmünün son bulması ve mazlumlara destek olunması çabalarını destekliyoruz. Benzer şekilde milletimizin ülkemizde terör ve şiddetin hakim kılınmasına dönük planları da bertaraf edeceğine yürekten inanıyoruz.”

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler